Lanena semena in krči

Zadnjič sem na Instagramu (*KLIK*) z vami delila unboxing naročene pošiljke iz Sophie & Mark spletne prodajalne in notri se je nahajal Kip Kep wooler oz. grelec za lajšanje krčkov pri dojenčku. In ker sem vam obljubila, da bom o zadevi če deluje tudi pisala, obljuba dela dolg in objava je tukaj. :D 
 
Že naše mame, babice, tete... so za krče uporabljale semena, ki so jih zavile v krpo in jih segrele v pečici. To je namreč pomagalo lajšati krče pri njihovih dojenčkih, uporabljale pa so jih tudi za boleče jajčnike in krče pri menstruacijah, trebušnih bolečinah. Zdaj v malo bolj modernem in sodobnem času pa je podjetje Kip&Kep razvilo grelec namenjen krčem in trebušnim težavam, ki ga pogrejemo v mikrovalovni pečici in že je pripravljen za uporabo. V kolikor te zanima več o njem, kako deluje in iz česa je sestavljen, kje ga lahko dobiš in koliko stane, pa si preberi nadaljevanje objave. Objava ni sponzorirana oz. je sponzor objave moja bančna kartica, hehe. 



Kaj je KipKep Wooler?

Na kratko - grelec za krče in trebušne težave. Wooler enostavno zagrejemo tako, da ga za 30 sekund ali več damo v mikrovalovno pečic. Zraven gretja v  mikrovalovni, ga lahko segrejemo tudi v pečici ali na radiatorju, uporabljamo pa ga lahko tudi kot obkladek in sicer tako da ga položimo v zamrzovalnik ali hladilnik, tako da je uporaben tudi za bolečine in otekline. 

Verjetno bi se vse novopečene mamice in tiste, ki ste to že dalj časa, lahko strinjale da nič ni neprijetnejšega od krčov vašega dojenčka zaradi katerih se zvija, ne more spati, je prestrašen in v bolečinah. Na tržišču obstaja menda mali miljon čajev in kapljic, ki so namenjeni lajšanju krčov, vendar sem jaz preizkusila drugačno alternativo in niti malo mi ni žal. 

Kako deluje?

Kot ste verjetno že opazili, je grelnik neke vrste termofor, le da ne vsebuje vode. Način delovanja je pri obeh isti, saj toplota sprošča dojenčkov trebušček in črevesje ter s tem posledično zmanjšuje krčenje. Vendar se termofor od woolerja razlikuje tudi po tem, da se celotna površina grelnika zaradi lanenih semen razporedijo na način, da ne pritiskajo preveč na dojenčkov trebuh, kar je dosti bolj praktično.

Kako izgleda?

Je majhen in mehak, primeren za dojenčke in odrasle. Celotna zadeva je sestavljena iz dveh delov -  iz notranjega dela in iz prevleke. Prevleka je narejena iz bombaža in je pralna. V notranjem delu se nahajajo lanena semena, ki so polnjena v bombažni *žakeljček*. 





Kako uporabljam grelnik?


Vzamem ga iz prevleke in ga zagrejem v mikrovalovni pečici, ker pa pri meni 30 sekund ni dovolj, ga pustim v mikrovalovni 50 sekund. Tako dlje zdrži toploto in kljub temu ni prevroč. Paziti moramo, da med segrevanjem ne pride v stik z kovino, sploh če ga grejete v pečici. Grelnika tudi ne smemo dat na dojenčkovo golo kožo, vedno mora vmes biti prisotna tkanina oz. oblačilo. Preden grelnik poloim na otroka pa seveda na zapestju preverim njegovo toploto.  

Jaz sem naši bebi vzela tega v roza barvi in redno ga uporabljava. Zakaj? Ker dejansko deluje in ko ji ga položim na trebušček v roku petih minut zaspi. Ker pa jo včasih krčki zmotijo tudi med spanjem, ji ga položim na trebušček včasih tudi ko se naje in zaspi...  ji prav paše in tudi spanec je zelo miren. 

Ga bom pa verjetno preizkusila tudi sama, ko bom imela kakšne trebušne težave ali krče ob menstruacijah. 


Kje dobim Kip Kep grelec in kakšna je cena? 

Mislim, da ga je v Sloveniji trenutno možno dobiti le v spletni prodajalni Sophie & Mark  (*KLIK*).
Cena je 24,90€ kar za povprečnega slovenca vendar le ni tako malo... ampak meni ni žal niti centa, ker opravi svojo nalogo tako kot jo mora. 

Tako da draga moja mlada mamica, če si proti krčem poskusila že vsee in nič ni pomagalo...je čas da še probaš to zadevo. Ne morem garantirati da bo delovalo tudi pri tvojem, saj je vsak dojenček drugačen ampak glede na to, da deluje na bazi toplote, ne bi smelo biti problema. Jaz verjamem, da bo tudi tebi pomagalo. 

KipKep Woller (grelnik) je medicinski pripomoček, CE-Certified, medical class I.

Comments

back to top