Vegansko - z vonjem jabolk,cimeta in grozdja

Hojla! Se spomnite ko sem 3 leta nazaj pisala o svečkah, ki so me izredno navdušile s svojim izgledom in vonjem? Tista objava, ki si ji lahko vonjal in zmeraj zaznal nekaj dišečega? Ja, takrat sem govorila o svečah Svichka in bila sem več kot navdušena. V tisti objavi si lahko ogledate kako je "Svichka" izgledala... in kako je takrat dišala. Objavo lahko najdete tukaj: *KLIK*. V kolikor pa te zanima kako Svichka izgleda sedaj in kakšni vonji so na izbiro, pa kar beri dalje.


Aleš in Martina, ki svečke izdelujeta sta se tokrat odločila za nov izgled, design in nove vonje. Čeprav so že prejšnje svečke izgledale prekrasno in so dišale za pop**** noro! 


Edino kar je na svečkah ostalo isto, so sestavine. Že takrat so namreč veljale za veganske dišeče sveče in prav nobena od sestavin, ki jo vsebujejo ni živalskega izvora. Tudi vosek ne. Izdelane so namreč iz 100% naravnega sojinega voska, ki ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Prav tako so tudi dišave skrbno izbrane, saj ne vsebujejo ftalatov in parabenov. Juheeej. V svečkah pa je uporabljen le bombažni stenj brez cinka in svinca. 



Sem pa sama od vsega zgoraj naštetega opazila tudi, da je 3 leta nazaj Svichka vsebovala malce plastike... In sicer je služila kot pokrov embalaži v obliki tulca, v katerem se je nahajala sveča. Vse pohvale Martini in Alešu, da je tokrat sekundarna embalaža v celoti izdelana iz malce tršega papirja in bi si Svichka zaslužila tudi naziv okolju prijazna. Aja pa ne smem pozabit, da lahko gori 25 ur, kar je glede na njeno intenzivnost vonja kar nekaj. 



Zdaj te že verjetno zanima kakšni vonji so na izbiro in katera dva sem izbrala jaz, kajne? Hehe.
Razlika med prejšnjimi svečami je tudi ta da lahko zdaj izbiramo namesto med štirimi, med osmimi vonji. 
Na voljo pa so:

  • Gin&Tonic (me je mikalo da bi ga preverila...ampak če mi že pijača ne diši najbolj..:P )
  • Mango
  • Figa
  • Grozdje
  • Jabolko/Cimet (zakon dišava za prihajajoče praznike)
  • Jagoda
  • Kokos/Vanilija
  • Lipa
Ker se s svetlobno hitrostjo približuje december, sem se odločila in izbrala vonj jabolka in cimeta, kot drugo pa mi je skozi računalnik med ogledom svečk zadišalo grozdje, zato sem izbrala vonj grozdja. In glede na to da sem sedaj v bolj občutljivem stanju, mi takšni sadni vonji več koooot samo pašejo. 

Jabolka in cimet

...imajo pomirjujoč vonj. Za jabolka pravijo, da so tistim katerim je vonj po jabolkih prijeten opazili občutno olajšanje simptomov glavobola in krajših migren. Cimet pa lahko že po enem vdihu tega prijetnega vonja izboljša počutje in bojda izostri vaše misli, saj bi naj zanj veljalo da spodbudi delovanje možganov in izboljša funkcijo delovnega spomina. Kdo ve, mogoče me je pa ravno ta vonj cimeta prepričal, da sem se po tako napornem dnevu odločila spisat objavo? :P Jaz samo vem, da mi takšna vrsta vonjev pričara sproščeno, toplo in praznično vzdušje.




Grozdje

Glede na to da sem drugače ljubiteljica okusnih vin... ti verjetno ni čudno, da mi je vonj grozdja zelo všeč. Še posebej takrat ko je svež...slatkast... in ta ima res vonj po sveže nabranem grozdju iz katerega bo kasneje nastal vinček. Če ima kakšne zdravilne lastnosti žal ne vem, vem pa da je sproščujoč in prijeten... Se mi zdi da te kar malo popelje na eno tako fino trgatev na podeželju v jeseni, ko je v vinogradih res pestro in veselo.  

Vse vonje najdeš na tej strani, mogoče pa te kakšen prepriča, sploh sedaj ko imajo akcijsko ceno -> *KLIK* 

Si že izbral/a svoj vonj? :D


Comments

back to top