Jedilnik cetrti teden uvajanja goste hrane

Tako kot vsaki teden, sem tudi danes tukaj, da z vami delim jedilnik za novi teden. Sicer vem da ni ponedeljek ampak itak se lahko shrani ali pa ti vseh pet jedilnikov uvajanja lahko posljem na mail, v kolikor bi to zelela. 

Prejsnji teden je jedilnik bil kar pester. Na novo smo poskusili cvetaco in duseno zelje s kumino. Najprej je bila na jedilniku cvetaca z korenjem in rizem, ki jo je prav lepo sprejela in ravno tako pohrustala vse do zadnjega. Duseno zelje pa smo najprej probali samo kasneje pa se z pirejem. Kaj mislis katero ji je bilo bolj vsec, glede na to da ljubiteljica krompirja vemo, da ni? Hehe. No tokrat ji je pa zacuda zelje z pirejem bilo okusnejse kot pa samo duseno zelje. Pa, saj vbistvu lahko razumemo, jaz recimo kot otrok.... pa se potem v najstniskih letih, zelja sploh nisem marala... a zdaj? Zdaj bi se lahko na babicini sarmi ali pa segedinu res zadavila, tako mi je dobro. Hehe. 



Sem pa dobila vprasanje zakaj zraven jedi dam rastlinsko olje? Zato, ker se jedi ne zacinijo oz. solijo. Jaz sem za dodatek izbrala olivno olje, ker se mi zdi da ima jed potem boljsi okus, pa tudi kasica se lepse poveze skupaj pa itak se mi zdi najbolj zdravo zraven kokosovega. Drugo vprasanje pa je bilo zakaj je jedilnik samo od ponedeljka do petka? Zato, da lahko v soboto ali nedeljo naredis izjemo in das otroku poskusit kaj drugacnega, novega... ali pa preprosto tako kot jaz, ponovis kaksno jed iz zacetka tedna. Ob nedeljah smo pa ponavadi na kosilu pri moji mami in se tudi prilagodimo, ce pa res ni kaj za naso malo ritko, pa ji doma naredim kasico in jo pac nesema zraven. Vprasale pa ste me tudi zakaj ne hranim otroka po BLW metodi... cisto enostavno, ker sem se tako odlocila in za to, ker je nasa bejbi pri treh mesecih imela tezave z pridobivanjem telesne teze. Najvecji razlog pa je itak ta, da me je nenormalno strah, da bi se ji kaksen koscek zataknil. Saj dobi tu in tam kaj da se malo poigra, nese sama v usta in raziskuje... ampak lazje mi je da vidim, da je res nekaj pojedla, kot pa da se hrana poca sem in tja in ji tu in tam le uspe kaksen koscek spraviti dol...sploh zdaj ko ze za kosilo poje cel obrok, okoli 200g... ne vem kako bi to lahko pojedla po BLW metodi... verjetno bi rabila cel dan, hehe, pa se kaksno urco zraven. Ampak saj, vsakemu svoje. Itak kot mati najboljse poznas svojega otroka in ves kaj mu bolj odgovarja. Ceprav me vcasih ze kdo obsojajoce povprasa ces zakaj se pa nismo lotili BLW... kratko in jedrnato... ker se pac nismo, hehe. 

Spodaj te itak caka novi jedilnik, bi te pa povprasala za kaksno metodo hranjenja ste se odlocili pri vas? In kako se obnese? Meni je namrec super prebirati razlicna mnenja v kolikor so le ta korektna in brez obsojanj. 














Comments

Post a Comment

back to top