Kako izgleda najin tipičen dan?

Naša mala miss bo čez par dni dopolnila že 5 mesecev in res se sprašujem kam tako nooooro beži čas? Ravno včeraj sem na svojem Instagramu spraševala, če bi morda katero izmed vas zanimalo kako izgleda naš tipičen dan z našo bibo in ker je večina odgovorov bila pritrdilnih, here we are.


Zadnja dva ali tri mesece smo si ustvarili nekakšno rutino, saj pravijo da je to stvar, ki jo otroci res potrebujejo zaradi občutka varnosti in strahu pred neznanim... Tako pa naša malčica vsaki dan ve, kaj ob določeni uri pričakovati.

Najin dan se začne vsaki dan približno isto in sicer med šesto in osmo uro zjutraj, razen če proti jutru, ponavadi ob kakšnih štirih ali petih zjutraj naša tamala štrajka in ji ni do spanja, kakor je to bilo zadnjih par dni verjetno zaradi tako imenovane spalne regresije, ki je značilna za te mesece starosti, da o polni luni sploh ne govorim, hehe.



No, kakorkoli, danes je bilo že bolje in sma se tako zbudili ob 6:30. Seveda se potem najprej previjemo. Navado imamo še malo poležati in se pocartati, če je ati doma ali pa ne. Ker najbolj pa prisežem, da me ogreje tisti njen dobrovoljni jutranji nasmeh in iskrice v očeh. Majkemi, da bi se od sreče kar stopila. Ponavadi vmes še malo vesoljčke kliče in čeblja, malo se še poigrama, potem pa je seveda po eni uri ali dveh že itak spet ful utrujena in tako je čas za naš prvi počitek.Ponavadi nekje okoli devete ure zjutraj.


Včasih nama pred počitkom uspe skočiti še na en hiter sprehodek, da se malo izmuči in potem ko pridema domov lažje zaspi. Ker pa naša kraljična v vozičku več noče zaspati, jo včasih doma v naročju uspavam in jo potem odložim v voziček.... da majo mati še morda čas v miru kakšno kavico popit in se ustavit v bližnjem kafiču. Čeprav moram reči, da tudi če bedi, nimava z tem kakšnih problemov. Srečna mami, srečna bejbi, hehe. Pa še zjutraj ima lahko mami malo "me time" ker je mala res ultra pridna in se z temi njenimi aktivnostnimi igračami zna ful zamotit.

Prvi počitek ponavadi traja nekje od 30 minut, občasno pa tudi tja do dve uri. No, takrat ma pa mami čas spisati kakšno blog objavo, če je v planu, tako kot danes... drugače pa je na vrsti pospravljanje. Ponavadi se takrat lotim pospravljanja oblačil in kuhinje.... do dnevne mi pa le po redko uspe priti, hehe. Vmes pa valda še kakšen highlight na Instagramu ali pa kaki hitri čvek z kolegico. 


Ko se minime zbudi, je itak prvo na vrsti previjanje in nato še hranjenje, like usually. Pol imava pa tisti čas zase, ki ga zapravima z plesom, igranjem pod igralnim lokom ali pa mami izbere par aktivnostnih kartic od MaliMigec.si in naši tamali tako popestri igro. Po urci ali dveh si pa že spet manemo oči in ker smo fini pač več nočemo zaspati v posteljici ampak samo na rokah in še to ob nadležnih zvokih prepevanja Roka Kosmača, haha. Drugi počitek je torej pri nas nekje med 12.00 in 14.00, kakor se gospodični pač zazdi, hehe. In pol ma mati čas še kaj skuhati, seveda če dremež ni dolg zgolj 20-30 minut, kar se tudi zna zgoditi. No, vseeno itak skuham do konca, le da jo v tem primeru prestavim pod igralni lok ali pa jo dam v gugalnik, kjer se za tistih par minut zamoti z igračkami. Damn, ogromno jih je... že zdaj... kaj šele bo, hehe.


 


No, potem ponavadi pride počasi domov še ati in itak ga je vesela kot radio... Mene namreč gleda cele dneve in je ati po pol dneva prava popestritev... Včasih jo samo malo pogleda, pa se že na ves glas smejčka, hehe. Itak mati valda izkoristijo priliko, tamalo potisnejo atiju in se skrijejo, tak da je živ bog ne more najti... haha, saaaaj ne, čeprav zna včasih biti kar naporno in utrujajoče, sploh če je noč krajša in jo malo več prebedimo. Ampak ej, itak smo ženske mašine, tako da obvladamo vse od a do ž a ne? Hehe.

Popoldne po kosilu pa ob lepem vremenu itak še pade en sprehodek, ponavadi z vozičkom, občasno pa tudi z nosilko, kjer lahko mini lepo končno opazuje vse okoli sebe, čeblja in se čudi, hehe. Super je seveda, če je vreme lepo in ugodno za sprehod, drugače pa ti dve urci budnosti namenimo igri in zabavi, zadnje čase ji je postalo ful zanimivo tudi če ji prebiram knjigieo in ji zraven kažem slikice. In kaj sledi? Še zadnji počitek pred spanjem okoli pol šestih, ki ponavadi traja kakšne pol urce.

                                      


Včasih ji pa celo uspe ostati budna do večerne rutine in ob tem ne tečka... tu in tam pa je ob pol sedmih že tako utrujena, da vse skupaj pospešimo. Že od prihoda iz porodnišnice imamo zvečer namreč navado oz. rutino, da se urejamo med 19.00 in 20.00. Vsaki drugi dan je na sporedu kopanje, drugače pa nega. Masaže z mandljevim oljem pa nikoli, res nikoli ne izpustimo, ker jo je prav užitek gledati kako ji paše, ko jo celo zmasiram, sploh ko leži na trebuščku, hehe.  Ob 20.00 najkasneje tudi zaspi in spi nekje do enih, dveh, treh... včasih tudi dlje. Potem jo valda prebudi lakota... jo nahranim in kar zaspi nazaj. Odložim jo vedno v njeno posteljico, ker se jaz zraven nje ne morem naspati...čeprav se včasih zgodi tudi, da mene med dojenjem prej zmanjka kot nje, hehe. Ponoči se tako hrani nekje 2-3 krat. Se je pa seveda zgodilo že tudi da je prespala 7, 8, 9 ur v kosu in si vsaj en dan v tednu želim, da bi spet! Hehe.

No, tako nekako izgleda naš dan, ko sva z tamalo sami, se pa ne razlikuje kaj dosti od dni, ko sta doma tudi sestrici in ati, edino, da ima takrat mati še kaj več časa zase, hehe. Kako pa z otroci poteka vaš dan?  




Comments

  1. If you might be} offered hold 3 bet365 times in a row, nearly all games will spin in the win subsequent if you press the hold buttons a 3rd time. Except that stated win is normally less than value of|the value of} the 4 performs it took to get it. Do you attempt to hold two purple sevens and then get killed at the first thriller square?

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top