Kako doma ustvariti luštno nosečničko fotografijo

V zadnjih parih letih sem opazila, da je postalo nosečniško fotografiranje nekakšen must oz. nuja, ki bi se ga seveda vsaka mamica z veseljem udeležila... Spomini so pač spomini, ker čas itak ful prehitro beži, otroci prehitro zrastejo in... nekako je to za žensko najlepše obdobje v življenju... tako, da itak da ga je treba uokviriti. 

Tudi sama imam sicer v planu obiskati profesionalno fotografinjo, če bo ob vsej poplavi stvari, ki jih za novorojenčka potrebuješ, ostalo še kaj extra budgeta, hehe. Seveda pa, ker je fotkanje že iz časov osnovne šole nekako moj hobi... si nekako nebi odpustila, če se pri tem ne bi preizkusila tudi sama. Tokrat se mi mojega DSLR-ja ni dalo jemati iz omare, zato sem za fotkanje uporabila kar iPhone-a in njegov fantastičen portrait mode z 10 sekundnim timerjem. Se mi je pa vmes med fotkanjem porodila ideja, da bi tole na blogu delila z vami in morda kateri, ki si profesionalnega fotkanja ne more privoščiti dala idejo, da se tega loti kar sama doma. 
Verjami, fotke so na koncu lahko presenetljivo dobre. :D
Spodaj si lahko ogledaš tudi, kako so izpadle moje. 

1. Najprej poskrbi za svetlobo


Sama sem pristaš naravne svetlobe, ker so tako fotke res najlepših barv, vendar si v našem stanovanju tega nisem mogla privoščiti, sploh v spalnici ne z dvignjenimi ruletami, saj bi me učenci iz osnovne šole, ki je nasproti našega bloka in se vse tako lepoooooo vidii skozi okno, verjetno malo čudno gledali... sploh zato ker sem se odločila za "boudoir" varjanto fotkic. (ne bom pozabila na začetku, ko smo se preselili, sicer so bile počitnice... a v učilnici sem lahko videla čistilke, jaz pa lepo flegma gola pred ogledalom probavam novo samoporjavitveno kremo... še dobro da sem prehitrooooo opazila, da imajo nudističen razgled, haha in še dobro da niso bili učenci... tole bi blo pa res prehitro uničeno otroštvo haha. )

No v glavnem, jaz si naravne svetlobe tokrat nisem mogla privoščit in sem uporabila kar tisti velik ring light za fotkanje makeupov, ki sem ga lani za 20€ vjagala na Aliexpressu (p.s.: res pride prav in res je zakon pripomoček za fotkanje saj služi tudi kot tripod oz. stojalo). 

Torej, če poskrbiš za svetlobo, si v bistvu že na pol poti do luštnih fotk. Je pa res, da se da čudovite fotke narediti tudi ob napol zastrtem oknu bolj moody varjanta, saj tako v objektiv ujameš silhueo svojega telesa in se osredotočiš na trebušček.


2. Super je če imaš daljinski upravljalnik za sprožitev fotoaparata


Za svojega Nikona ga sicer imam (aliexpress 2€, hehe ) ampak ker sem tokrat fotkala z iPhonom sem uporabila self-timer oz. samosprožilec na telefonu, ki ti zagotovi dodatno telovadbo, saj je potrebno res veliko teka sem in tja, da lahko zadeneš popoln posnetek, hehe. Pa ja, ravno zaradi tega sem fotkala tudi s sprednjo kamero, da sem točno videla kako se postavit in pozirat, da mi je fotka bila nekako všeč, ko se je prožilec po 10 skeundah sprožil. Najbolj super pa je, če je za akcijo tudi vaš partner in kar njega izkoristite, da vas pofotka. (moj ful nerad slikaaa, ker jaz vedno kompliciram in zato sem se tega lotila kar sama).

3. Izberi ozadje


Najprej pospravi, če še nisi... Hehe, ker najhuje je na fotki videti ravno nered. Ozadje naj bo čimbolj preprosto... meni najljubše je kar bela stena(ni nujno da je bela, kakšne barve pač imaš v stanovanju), ki jo po možnosti popestriš s kakšno uokvirjeno sliko, citatom, rožo... nikakor pa naj ne bo na fotki vidno celo stanovanje ali pa kakšne čudne oblike... stoli, luči, oblačila, kupi posode, hehe.
Jaz sem si tokrat za ozadje izbrala kar kotiček v najini spalnici za našega bejbija, ki je sicer še v nastajanju, ampak ideja se mi je zdela več kot odlična. V ospredju jaz, v ozadju pa posteljica, ki že lepo pripravljena čaka na novega družinskega člana. Nekako v sožitju, a ne? :D 


4. Če ti "boudoir"način fotkanja ni všeč in si bolj sramežljive narave, se samo obleci, hehe :D


Ful luštne fotke lahko nastanejo tudi v kakšnih lepih oblekicah, je pa meni všeč, da je zgornji del oblačila oprijet, da trebušček pride do izraza, saj se ravno zaradi njega fotkamo, a ne? :P 

5. Frizura in ličenje


Čim manj kompliciraš boljše je. Jaz sem lase pustila kar razpuščene... edino prej sem si jih zlikala, tako kot vsaki dan. Naličena pa sem bila tudi že od jutra... čist navaden dnevni makeup(puder, maskara)... ampak ker sem se odločila za "bourdoir" stil fotk sem le dodala malo temnejšo šminko, ki je malo popestrila vse skupaj. Niti ni zgledalo slabo :D


Upam, da ti bo objava v pomoč, če pa ne, pa vsaj za inspiracijo in motivacijo, da ovekovečiš svoj trebušček na fotki, ki bo čez par let ljubek in ljubezni poln spomin. :D
















Comments

back to top