Kako se rešiti suhe kože pozimi?

Razpokane ustnice, suhe roke, razdražena in suha koža na obrazu...  To je le nekaj znakov, ki naznanjajo meni neljubi letni čas - zimo. In tudi moja koža na obrazu, čeprav je moja T cona v drugih letnih časih dokaj mastna, pozimi postane suha, razpokana. Vse skupaj sprva niti ni tako zelo opazno. A vendar se znaki pokažejo po nanosu podlage, ko je koža videti groba, razpokana, luskasta... In se mi prične okoli nosa dobesedno luščiti... Saj vsi vemo kakšna je potem kombinacija z podlago in ličili. Vse skupaj zgleda grozno, moteč pa je tudi občutek zategovanja in nekakšne tesnobe na koži. 

Naravna krema za obraz Vrtnica

Če se morda sprašujete kateri dejavniki do tega privedejo? Suho kožo lahko povzroči hladen mrzel zrak, vse skupaj pa potem poslabša še ogrevanje v zaprtih prostorih, suhi zrak, prehajanje iz mrzlega na toplo, vroč zrak v avtomobilu.... in še kaj bi se našlo. Ni pa tukaj problem le v obrazu, sama imam zaradi narave dela namreč suhe tudi roke in porabim na tooooone kreme, ker me neznansko moti  občutek hrapavosti in zategovanja. Ampak tole bo tema za drugič... Danes vam namreč hočem pokazati nekaj drugega...
Naravna krema za obraz Vrtnica_www.frenchvanilla.eu


Naravna krema za obraz "Vrtnica - Sladkost"


Najprej seveda ne rabim posebej poudarjat, da me je krema pritegnila zaradi naravnih sestavin in tudi zato ker je njena glavna sestavina hmelj. Hmelj so namreč stara ljudstva že v preteklosti uporabljala kot tonik za obraz, saj vsebuje sitosterol, estradiol, estron in stigmasterol, za katere je znano, da učinkujejo pomirjujoče oz. sproščujoče. Prav tako zanj velja tudi, da je učinkovit kot protimikrobno vlažilno sredstvo, ki zožuje površinske krvne žilice. Tudi po Evropi je hmelj znan kot mehčalec kože. 

Naravna krema za obraz "Vrtnica" je namenjena zagotavljanju gladke kože obraza, uporablja se jo lahko vsakodnevno in je namenjena vsem tipom kože (suha, mastna, razdražena.). Tudi moškemu in ženski. Lahko jo nanašamo kot dnevno kremo, primerna pa je lahko tudi za nočno. Vpije se hitro a kljub temu kožo dobro navlaži in nahrani. Ravno tako je super tudi to da na koži ne pušča mastnega občutka, eterično olje hmelja pa povzroči, da krema prodre tudi v globlje plasti kože in deluje tudi kot anti-age. Ob uporabi kreme je koža obvarovana pred izsuševanjem, spodbujeno pa je tudi njeno obnavljanje.

Naravna krema za obraz Vrtnica

Naravna krema za obraz Vrtnica

Jaz kremo uporabljam zjutraj pred nanosom podlage in včasih tudi zvečer po čiščenju obraza... pa  moram priznati, da se je stanje okoli nosa izboljšalo, znebila pa sem se tudi občutka zategovanja. Tu in tam si z njo namažem tudi roke  saj jih za razliko od obraza lahko tudi povonjam in ta vonj mi je res všeč. Zdi se mi nekakšna mešanica med mentolom in pivom, kateremu je dodan kanček sladkorja. Deluje sveže in mladostno.. Upam pa si reči tudi da sprošča in pomirja. 

V kremi ni nikakršnih sledi o kemikalijah, umetnih barvilih, parabenih in ostalih škodljivih snoveh. Zanimivo dejstvo pa je tudi, da kljub temu, da je to krema za obraz, jo lahko uporabljamo tudi drugje po telesu. 

Sestavine

Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Squalane, Glycerin, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglycerides, Glyceryl Stearate SE, Microcrystalline Cellulose, Cellulose Gum, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Humulus Lupulus (Hops) Stem Extract, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Glyceryl Caprylate, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium sorbate, Limonene, Geraniol, Citronellol, Linalool.
Naravna krema za obraz Vrtnica

Naravna krema za obraz Vrtnica

Rada bi dodala še, da je krema slovenskega izvora in prihaja iz spletne prodajalne www.angelca.si in ravno zato me je še toliko boj navdušila #podpiramslovensko. Priporočam ogled strani saj zraven naravne kozmetike ponujajo še izdelke za telo in dušo, energijski nakit in energijsko čiščenje prostora.

Comments

back to top