Recept: Hranljiv balzam za mehke poljube iz naravnih sestavin podjetja Ha.sh

Živjo drage lepotičke! Tokrat imam za vas pripravljeno malo drugačno objavico. Še vedno kozmetične narave ampak ne kupljeno, ne umetno ampak domače izdelave in POPOLNOMA naravnih sestavin. 

Ženske zadnje čase, predvsem po mojih opažanjih, posegajo po čim bolj naravni kozmetiki. Tudi takšni, ki si jo lahko čisto enostavno naredimo sami. Tako sem enkrat čisto slučajno na stricu googlu našla trgovinico HA.SH, ki me je tako zelo navdušila, da sem si rekla, da moram preizkusiti kakšen njihov recept. In, ker nisem ravno specializirana za tovrstne podvige, sem se odločila preizkusiti nekaj čisto enostavnega, nekaj, kar lahko naredi prav vsaka. In tako sem izbrala "PAKET ZA IZDELAVO NEGOVALNEGA BALZAMA". Z zelo prijazno gospo iz njihove trgovine sva se tako dogovorili za sodelovanje in tako vam bom skupaj z fotografijami v tejle objavi razkrila čisto enostaven recept za izdelavo balzama za ustnice, katerega sestavine dobite vse na enem mestu, v zgoraj omenjeni trgovinici.



Kaj je Ha.Sh?

Ha.Sh je spletna trgovina s sestavinami za izdelavo naravne kozmetike. Za še boljše ideje objavljajo tudi preverjene in preizkušene svoje recepte za izdelavo kozmetike. V kratkem pripravljajo tudi delavnice za izdelovanje kozmetičnih produktov. V trgovinici Ha.sh so tudi zelo naklonjeni individualnemu pristopu in tako njihovim strankam ob kakršnihkoli težavah vedno priskočijo na pomoč z nasvetom ali manjšim trikom. 

Spletna trgovina: http://www.ha-sh.si/





Kaj vsebuje "Paket za izdelavo negovalnega balzama"?

V paketu so sestavine za izdelavo 60g negovalnega balzama(štirje lončki). Opremljen je z odmerjenimi sestavinami, navodili in napotki za izdelavo. Lahko ga uporabite sami ali ga namenite za čudovito darilo, saj je pakiran v lično darilno škatlo.

Sestavine zadostujejo za izdelavo 4x15g (štirje lončki) balzama. Paket ne vsebuje vitamina E in arome. Sestavini priporočamo, niso pa nujne. Aromo si preprosto izberete sami s klikom v naši trgovini.

Nekaj sestavin vam bo po uporabi še ostalo. Te lahko uporabite pri kakšnem od naslednjih receptov ali pri vašem naslednjem ustvarjanju.


V paketu za izdelavo 4x15g negovalnega balzama te čaka:


35ml ricinusovega olja

25g jojobinega voska

20ml avokadovega olja

4 aluminijasti lončki 15ml


Vse kar dobiš v paketu je lično zapakirano, zato se mi zdi to tudi super ideja za darilce :)

Avokadovo olje in Vitamin E

Kako izdelamo negovalni balzam za ustnice ?

Najprej si odmerimo sestavine.

Za izdelavo 60g balzama potrebujemo:
26g ricinusovega olja
18g avokadovega olja
16g jojobinega voska
6-10 kapljic vitamina E
po želji dodamo tudi aromo.

V ognjevaren lonček sem dala vse odmerjene sestavine. V večjo posodo sem nalila vodo in dala na kuhalno ploščo. Ognjevaren lonček z vsemi sestavinami sem dala v večjo posodo z vodo oz. v pripravljeno parno kopel. (Sestavine lahko stopite tudi v mikrovalovni pečici, vendar ne naenkrat dlje kot 15 sekund, da se ne pregrejejo). 


Vse sestavine damo v ognjevaren lonček. 

Avokadovo olje

Ricinusovo olje


Vse sestavine v ognjevarni posodi.

Med čakanjem na to, da se sestavine stopijo, sem si pripravila lončke, v katere bom nalila balzam.



Sestavine so se počasi in lepo topile.





Ko se sestavine stopijo, lahko dodamo po želji tudi mico za barvo. Priporoča se 1/4 čajne žličke. Jaz je žal nisem imela, bi pa dodala jagodno, zaradi roza barve :) Potem vse skupaj dobro premešamo in na koncu po želji dodate aromo in vitamin E. Vse skupaj dobro premešamo in nalijemo v lončke :)
in voilaa... Imamo svoj negovalen in hranljiv balzam za mehke ustnice :) Čudovito kaj ne ? 



in voilaa... Imamo svoj negovalen in hranljiv balzam za mehke ustnice :) Počakamo le še, da se strdi. Čudovito in enostavno, kaj ne ?
Pa ve ? Se je že katera lotila izdelave domače kozmetike ? Kakšnega balzama za ustnice ? Ali pa sem te morda jaz navdušila sedaj ? Poskusi :) Zares je čisto enostavno :)





Za na konec pa še majhno presenečenje...Majčken GIVEAWAY na blogu..Zapiši v komentar pod zapisom, če bi si tudi ti želela preizkusiti tale balzam za ustnice z ricinusovim in avokadovim oljem, ki sem ga izdelala :) In morda, ga dobiš prav ti :) Časa pa imaš do 20.3.2016 :)





Če želiš biti na tekočem z objavami me lahko followaš tudi na Bloglovin' (*klik*), ali pokukaš na moj facebook(*klik*) in instagram (*klik*)













Comments

  1. Jaaa, seveda bi ga želela preizkusiti :D
    Moram pa pohvalit, da mi je zelo všeč da vsebuje avokadovo olje :)

    ReplyDelete
  2. Z veseljem bi ga preizkusila. :) Tanja K.

    ReplyDelete
  3. Hoj Hoj, z veseljem bi ga poskusila, balzama še nisem probala narediti sama :))

    ReplyDelete
  4. Seveda bi ga preizkusila. Tudi sama sem pred kratkim izdelala ognjicevo mazilo iz ognjica, olivnega olja in cebeljega voska. Super zadeva za ustnice, manjse rane,suho kozo

    ReplyDelete
  5. Z veseljem! :) Sem itak odvisna od balzamov:)

    ReplyDelete
  6. Z veseljem bi preizkusila tale balzam, ker labele mi ne pomagajo. Vedno imam suhe, hrapave ustnice, sploh pozimi. Imam razpokane, ubistvu kozica mi visi stran (nevem kako naj razlozim haha, nimam popolnoma gladkih)..in ko si nanesem kaksno sminko se to opazi..upam, da ga bom dobila in preizkusila. Lp, Katja

    ReplyDelete
  7. Z veseljem bi preizkusila tale balzam, ker labele mi ne pomagajo. Vedno imam suhe, hrapave ustnice, sploh pozimi. Imam razpokane, ubistvu kozica mi visi stran (nevem kako naj razlozim haha, nimam popolnoma gladkih)..in ko si nanesem kaksno sminko se to opazi..upam, da ga bom dobila in preizkusila. Lp, Katja

    ReplyDelete
  8. Želim si preizkusiti balzam za ustnice z ricinusovim in avokadovim oljem.

    ReplyDelete
  9. Tudi sama obožujem avokadovo olje, ampak ga pa še nisem preizkusila za nego ustnic :) Zapakirano je pa res prikupno in se ne bi branila takega prisrčnega paketka :)

    ReplyDelete
  10. Ker obožujem balzame, rada bi ga preizkusila...

    ReplyDelete
  11. Z veseljem bi ga preizkusila, saj imam cel čas suhe ustnice :)

    ReplyDelete
  12. O, vidim, da si bila zelo pridna! <3 Takšne balzame smo izdelovali v srednji in mi je blo super packat, ampak v teh letih sem se nekoliko polenila, tako, da upam, da bom z nekaj sreče prejela balzam, saj bi ga vsekakor z veseljem preizkusila. xx

    ReplyDelete
  13. Obožuem naravne izdelke in tale balzamček je še kako mamljiv...z veseljem ga bi preizkusila!

    ReplyDelete
  14. Ja. Bi ga. Z veseljem. Sem se ze par delavnic udelezila na tematiko naravne kozmetike. Sama si izdelujem tudi domac tekoc pralni prasek, ki se mi zdi odlicen. :) Super objava! ;) Lepo nedeljo, Suzana Habot

    ReplyDelete
  15. Balzam me je zelo navdušil saj je narejen iz sestavin ki jih naravnost obozujem, zato bi ga z veseljem preizkusila! :)

    ReplyDelete
  16. Jaaa, ze od nekdaj rada doma ustvarjam in to da je domacega proizvoda ze tolikokrat bolje :)

    ReplyDelete
  17. želim za mehke ustnice za super skok v pomlad :)

    ReplyDelete
  18. mojim ustnicam bi prav prisel en taksen balzamcek,upam da prviiic osvojim nagrado tudi jaz :))

    ReplyDelete
  19. Tudi jaz bi ga z veseljem poskusila!:)👄

    ReplyDelete
  20. Tudi jaz bi ga preizkusila, bi mi prišel vsekakor prav :)

    ReplyDelete
  21. Jaa to bi z veseljem probala za moje suhe ustnice :)

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top