Jedilnik prvi teden uvajanja goste hrane

Tako, pa smo tudi mi danes priceli z uvajanjem goste hrane. Nisem hotela prehitevati in siliti z glavo skozi zid ampak sem enostavno pocakala, da je tamala bila pripravljena. In zadnjic, ko je pri mojem tako histericno zagrabila hamburger in ze bombetko nesla proti ustom... potem sem vedla, da zdaj je pa res ze cas, da ji damo kaj za poskusit. Je pa to bil le eden izmed mnogih znakov, hehe. In danes ko je dopolnila 5 mesecev in 17 dni smo se odlocili da ji bomo dali za pokusit korencek... in jaz itak taka kot sem, sem seveda prej malo pobrskala in preletela internet, ter izdelala jedilnik za prvih 5 tednov hranjenja. Seveda bom jedilnik za ta teden z vami delila spodaj na koncu objave, ce vam uspe priti do tja, hehe.

In za zacetek... jaz itak nebi bila jaz ce nebi pac spet tak hudoooo nujno tamali privoscila svojega prvega seta za hranjenje... in tako sem spet malo pobrskala po spletnem butikcu nase Hajdi (hajdi.si). And yup, again... Done by deer it is, hehe. No tole je cisto en tak insert v objavo, ker vam pac moram pokazati kak lusten set smo privoscili Bei Kim, da bo hranjenje pac malenkost bolj zabavno, hehe. 



Za njeno prvo hrano sem kolebala med korenckom in buckami... ampak ker je korencek bil pri roki smo se potem odlocili zanj. Tiste ki me spremljate na Instagramu, pa veste, da sem prejsnji mesec po tehtnem premisleku nabavila tudi Twistshakeov food processor oziroma soparnik 6v1, ki zelo zelo olajsa vse skupaj. Do sedaj smo ga uporabljali za sterilizacijo dudic, steklenick in igrac, zdaj pa nam bo skuhal se najokusnejse jedi. Moram reci da se je za prvic odrezal vec kot odlicno in tako kot se mi je na zacetku zdelo vse zakomplicirano delati z njim.... mi vbistvu ful olajsa vse skupaj pa se zelenjava in sadje kuhano na sopari ima dosti bolj poln in dober okus, prav tako pa pravijo da v njej ostane veliko vec vitaminov, kot zelenjava kuhana v vodi.. Tako da bo zdaj zgleda se mati bolj zdravo jedla, hehe. 

Add caption

No, da ne dolgovezim vec, slo je po planu in je blo vsrano, hehe. Malo heca... ampak korencek je bil pa res vsepovsod, hihi. Najvecje navdusenje je pozel pri prvem pokusu, neprecenljiv pogled in reakcija, ki mislim, da si jo bom zapomnila za vse zivljenje. In valda je moral ati posneti za arhiv, glede na to da je to kar ogromen mejnik v otrokovem prven letu zivljenja. Mogoce bom kaksen delcek delila z vami na Instagramu, vendar ne obljubim, hehe,



Spodaj pa prilagam tudi jedilnik, (ce lahko temu tako reces, glede na to da je vecina predalckov zapolnjena z besedo mleko, hehe.).. ki se ga bova skusali drzati ta teden. Korenckov teden, hehe. 

 





Comments

Post a Comment

back to top