Čokoladno pecivo s kivijem in banano - Pecivo iz karantene

Pravijo, da je vse slabo za nekaj dobro, kajne? In če je mene (ki se mi je mimogrede ali pa čist mimoidoče in bežno pečenje raznih dobrot in sladic zamerilo že kakšna 3 leta nazaj, ko sem proč vrgla že 1723163 pladenj neuspelega peciva) karantena pripravila do tega, da z peko preženem te vse daljše dneve, pol veš da obstaja upanje. Zame, zate. Za vse. 

Za začetek preden pridem do recepta in vam pokažem kaj sem sčarala pa moram povedat, da sta me nedolgo pred nastopom karantene v žalostni vesti in slučaju zapustila mikser in blender za izdelavo smoothiejev. JA! Oba v istem tednu! Šit hepens. Slednjega sem sicer nadomestila v naslednji uri, ker sem si namreč ravno hotela naredit smoothie in sem imela sadje in vse zrezano, ko pa sem ga hotela vklopiti pa ni dal od sebe a ma baš ništa... Pa sem se čist mimogrede spomnila, da sem zjutraj v Mercatorju videla 50% znižan Nutribullet in sem se še v istem momentu zapeljala po njega. Na srečo so imeli še enega, tako da nisem hodila zastonj ( pa ne me kregat, to je blo preeeed karanteno, haha). Če bi, bi se verjetno zjokala, ker zdaj včasih hormoni šibajo na polno in se včasih zalotim jokat tudi, če ne režem čebule. Hehe. 




No, v glavnem... Blender mi je torej uspelo nabavit, do mikserja pa nažalost še zdaj nisem prišla... Ampak point je, da sem se kljub temu lotila peke in to celo druuuugič v enem tednu. 

V torek sem delala neki čist v izi biskvit s sadjem... pa je za prvič uspel več kot super. Za "miksanje" pa kolikor nisem mogla sama, sem uporabila kar dragega in ni blo panike. 

No, je bila pa sedaj situacija drugačna, recept v katerega sem se zapičila je vseboval ločene beljake od rumenjakov oz. sneg. Hmmm.. Can I? Ampak ker jaz pač ne odneham dokler ne probam pa po možnosti vsega vržem stran, sem se seveda lotila tega "projekta". Verjetno ne rabim omenjat da je treba ful hitet pri delanju snega in, da se mi moja roka še zdaj zdi ločena od mojega telesa, tak sem jo trajbala po tistem piskru. Haha. Pa zakaj moram delat sneg, če ga je zunaj že ohohoo? (Ja iz Pohorja sem in ga mamo skor že 30 cm... pls, go away.)

Evoooo, pa smo pri receptu! 

ČOKOLADNO PECIVO S KIVIJEM IN BANANO

Za maso bomo potrebovali:

- 5 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 5 žlic moke
- 1 Pecilni prašek
- 2 žlici kakava
- 1 dcl olja

Za kremo bomo potrebovali:

- 8 dcl mleka
- 6 žlic moke
- 6 žlic sladkorja
- 2 vanili sladkorja
- 200 g margarine



POSTOPEK

Masa za pecivo:
Najprej vzamemo jajca in ločimo beljak od rumenjaka. Rumenjak prihranimo za kasneje, medtem pa iz beljakov stepemo sneg. Najboljše je če jajca niso sveža in so starana na sobni temperaturi. Prav tako lahko za izdelavo bolj kompaktnega snega dodamo tudi ščepec soli. Ko nam uspe, da naredimo sneg, dodamo 5 žlic moke, pecilni prašek, kakav in olje. Vse skupaj premešamo s kuhalnico, da se sestavine lepo povežejo med seboj. Pekač obložimo z peki papirjem ali pa ga namastimo, da bo možnost prijemanja čim manjša. Pečico smo že prej segreli na 200° in zato lahko vanjo položimo maso, ki jo pečemo 15 minut. Ko se masa speče jo vzamemo iz pečice in jo prelijemo z 2dcl mleka(ravno sem se spomnila, da sem jaz to pozabila naredit, haha ampak okej, ni škode).

Krema:
Potem ko se masa v pečici lepo peče se lahko lotimo izdelave kreme za naši specialiteto. V malo mleka raztopimo oz. vmešamo 6 žlic moke, potrudimo se da je grudic čim manj. Ostalo mleko vlijemo v kozico, dodamo 6 žlic sladkorja in 2 vanili sladkorja. Pristavimo na ogenj in kuhamo. Medtem ko, čakamo da zavre se še naprej trudimo z moko in grudicami. Ko mleko zavre, dodamo raztopljeno moko in mešamo, dokelr se krema ne zgosti. In spet pazimo na grudiceeee, ki se naredijo prej kot si lahko zamisliš :D Kasneje kozico odstavimo z ognja in jo ohladimo. V že ohlajeno kremo pa dodamo še stepeno margarino in kremo razporedimo po ohlajenem pecivu. Na koncu narežemo še kivi in banane na kolobarje in jih lepo razporedimo po vrhu kreme. Kasneje naj vse skupaj roma v hladilnik do serviranja. :D 


Kratko, ampak sladko. Ni bogvekaj... je pa za prste obliznit. :D


Comments

Post a Comment

back to top