Kaj pa če je zlato črno?

Karbonoir_www.frenchvanilla.eu


Eno leto nazaj, ko sem se udeležila drugega srečanja lepotnih blogerk v Mariboru na SummerMBeauty, sem spoznala znamko, ki je rdeča nit današnje objave. Govorim o znamki Karbonoir pri kateri so nam takrat predstavili njihovo aktivirano oglje za beljenje zob in že takrat sem bila nad njim res navdušena (pa ne zgolj zaradi nagrade, ki sem jo takrat prejela na njihovem foto natečaju, hehe). 





Od dogodka je minilo več kot eno leto in pri Karbonoirju nam sedaj ne ponujajo le njihovega aktiviranega oglja, vendar so v svoj nabor izdelkov dodali tudi naravni deodorant, ročno izdelano milo in zobno ščetko z mehkimi ščetinami impregnirano z aktivirnim ogljem. Verjamem pa, da bodo s svojim trdim delom, trudom in voljo na trg pripeljali še več super naravnih izdelkov, ki se jih že zdaj veselim. 

Karbonoir_www.frenchvanilla.eu


Aktivirano oglje za zobe

Najprej se bom ustavila pri njihovem aktiviranem oglju za zobe, ki je v kratkem času navdušil toliko ljudi in za katerega lahko rečem, da upravičeno. Spomnim se že ko sem bila majhna, kako so nam starši kupovali tiste sladkaste in okusne zobne paste pri kateri te je včasih imelo, da bi jih pojedel kar na žlico, namesto da si z njo umivaš zobe. Zakaj? Ker se v omenjenih pastah nahajajo škodljiva umetna sladila in ker tudi zobne paste za odrasle vsebujejo celo goro kemikalij in škodljivih sestavin. Tudi če ti zona pasta z pekočim občutkom da občutek svežine to še ne pomeni, da so bakterije na zobeh dejansko uničene. 

Pri Karbonair oglju za zobe pekočega okusa ni, oziroma ni okusa praktično nobenega, občutek čistosti zob po uporabi oglja pa je meni osebno trikrat večji, kot pri navadnih zobnih pastah, saj ti ta mikroprahec iz kokosovih lupin na zobeh naredi še en takšen mini piling, mikro delci pa nečistoče odnesejo zraven . Oglje ne vsebuje prav nobenega dodatka, kemikalij in snovi, ki bi ti lahko uničile sklenino in dlesni. 

Pri nekaterih blogerkah sem zasledila, da jim oglje ne odgovarja, saj se naj bi jim nabralo v "žepke" zoba oz. dlesni... Tukaj bi poudarila, da je oglje treba res temeljito sčistiti iz zob, si vzeti čas in mu morda pri prvih nekaj uporabah dodati kanček zobne paste, saj se le-to veže na nečistoče in posledično se takrat mikroprahec oglja nabere v dlesni. 

Oglje zares deluje in zobje, ki so bili od kave in cigaret obarvani rumenkasto so zdaj lepo sijoči in beli. Seveda ne moremo pričakovati zvezdniškega nasmeha, lahko pa smo malenkost le navdušeni, saj smo si z popolnoma naravnim sredstvom polepšali nasmeh.

Cena oglja v spletni trgovinici karbonair.si je 13,20€ za 30ml kar zadostuje za več kot 100 uporab in tudi tukaj je oglje zmagalo nad zobno pasto. 

Karbonoir_www.frenchvanilla.eu

Naravni deodorant z aktiviranim ogljem

Z naravnim deodorantom sem se sedaj srečala drugič, prvega sem imela možnost preizkusiti od znamke Nelipot in že tisti se je obnesel dobro, če izpustimo uporabo po britju(pekoč občutek), saj je dejansko deloval, kljub temu, da tako kot ta ne vsebuje parabenov, aluminija, konzervansov in alkohola.

Pri tem deodorantu bi rada izpostavila čudit vonj sivke, ki se na telesu obdrži cel dan, kljub telesnim aktivnostim, spremlja pa ga močno eterično olje tropske verbene. Deodorant lahko zato uporabiš tudi kot dišavo za telo, priporočala pa bi ti ga tudi kot sredstvo po britju, saj je kremast, nežen in ne povzroča nobenega neprijetnega in pekočega občutka na koži. 

Deodorant se nahaja v 50ml embalaži, kar zadostuje za približno dva meseca uporabe, dobiš pa ga na www.karbonoir.si za 10,20€.

Karbonoir_www.frenchvanilla.eu

Črno milo Karbonoir

Ker je seveda aktivirano oglje znano po tem, da nase veže velike količine bakterij in toksinov je bilo le že vprašanje časa, kdaj bodo pri Karbonoirju razvili tudi milo. In voila. Tukaj ga imamo.

Karbonoir milo ni namenjeno zgolj telesni uporabi, saj ga lahko uporabljamo tudi za umivanje obraza, sploh če je vaša koža masna in nagnjena k nečistočam, tako kot moja. Mozoljčkov in aken nimam ravno veliko, vendar mi milo pomaga očistiti vse odvečne maščobe in nečistoče iz obraza, po njegovi uporabi pa je občutek na koži enkraten. Milo je prijetnega vonja in kar je ogromen plus, kože po rednih uporabah ne izsuši ampak jo pusti dihati in ji da občutek svežine. Pri Karbonoirju pa pravijo tudi, da milo blaži razne dematitise, o čemer pa jaz ne morem govoriti, saj takšnih težav s kožo nimam. 

Milo je v obliki 100g kocke in ga na karbonoir.si dobiš za 12,00€. 

Karbonoir_www.frenchvanilla.eu

Zobna ščetka z mehkimi ščetinami, impregniranimi z aktivirnim ogljem

Lako bi rekla, da boljše zobne ščetke še nisem uporabljala, tale je sedaj moja druga, vendar mislim, da bo tudi tretja, četrta, peta.... Vse zobne ščetke, ki sem jih v svojem življenju preizkusila, so imele pretrde ščetine, kar ti poškoduje dlesni in prevelike glave, zaradi česar ne dosežeš vseh kotičkov v ustni votlini (razen morda Sensodyne, pri kateri je pa tudi cena poglavje zase), tako da mislim, da bo ta nežna zobna ščetka kar ostala v redni uporabi pri meni. Ščetine, impregnirane z aktivirnim ogljem poskrbijo, da se na ščetki ne nabirajo bakterije, držalo zobne ščetke pa je izdelano iz reciklirane plastike, pšenice in slame, tako da z nakupom le-te ne boš škodovala naravi.

Zobna ščeka stane 3,95€ in jo dobiš na karbonoir.si.

Zanima me, ali si se morda z njihovimi izdelki že srečala? Kateri izdelek te je najbolj navdušil in katerega bi želela preizkusiti?

Se beremo prihodnjič, do takrat pa vam želim prijeten začetek tedna in vam pošiljam nasmešek za lepši dan, 

Comments

  1. Ful si me navdušila za to oglje. Sem slišala že več pohval, ampak zdaj sem res odločena, da ga sprobam. ♥️ Čudovite fotke!

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top