Review: Trend it Up Ultra Matte Lipcream 080 vs. Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss 01 La Vie Est Belle

Že ženske v starodavni Mezopotamiji so bile prve, ki so izumile in uporabljale rdečilo za ustnice oz. šminko. Zdrobile so kamenje in prah uporabile kot ličilo za ustnice. V egipčanski družbi so dobili izvleček rdeče barve iz focus-algina, 0,01% joda in nekaj broma, kar pa je seveda povzročalo resne bolezni. Lahko rečemo, da so bila vsa rdečila, ki so jih včasih uporabljale ženske, matte... šele kasneje pa so pričeli z uporabo perlaste snovi, ki so jo našli v ribjih luskah in tako so rdečila dobila svetlikajoč učinek. 

In ker smo že ravno pri zgodovini... Ali si vedela, da je v Srednjeveški Evropi cerkev prepovedala šminko ? Saj je bilo njeno prepričanje, da se šminka uporablja kot "utelešenje Satana" - kozmetika, ki je "rezervirana" za prostitutke. Zanimivo in šokantno hkrati, kajne ? No, pa se vrnimo nazaj k prvotni temi objave... Govorila bom o dveh cenovno ugodnih matte šminkah, zato sem z vami delila tudi nekaj o zgodovini...matte šminke namreč v zadnjih letih precej dobivajo na popularnosti in upam si trditi, da nas je večina takšnih, ki se bolj nagibamo k šminkam z matte finišem, kot pa tistih, ki se nagibajo k navadnim šminkam z leskom. Eden izmed razlogov pa je verjetno tudi ta, do so formule matte šmink narejene tako, da so obstojnejše.

Jaz sem tokrat  dala priložnost dvema šminkama, različnih znamk, ki sta v istem cenovnem rangu. Trend it Up Ultra Matte LipCream v odtenku 080 proti Essence Matt Matt Matt v odtenku 01 La Vie Est Belle.  Katera se je na preizkušnji bolje obnesla izveš, če prebiraš dalje, he he. 

Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review


Trend It Up 


"Precej nova in sveža DM-ova znamka, za katero si v zadnjem času verjetno slišala že ogromno.
Trend It Up navdušuje s kakovostnimi in trendovskimi proizvodi, poudarja svojo individualno lepoto in kroji svoj lasten slog s pristnim sporočilom, ki pravi "Bodi glas, ne odmev", saj menijo da se prave lepotne navdušenke nikoli ne podrejajo lepotnim zapovedim, temveč poudarijo svojo individualno lepoto in krojijo svoj lasten slog. Izdelki so skrbno izbranih barv, visoke kakovosti in nizkih cen."

Ultra Matte LIPCREAM 080

Od omenjene znamke, sem do sedaj preizkusila lakce (ki dobijo kmalu svojo objavo) in pa tole njihovo Ultra Matte Lipcream Šminko v odtenku 080 (precej dolgočasno ime za šminko, kajne ?).

Šminka se nahaja v enostavni a na nek način elegantni, zapeljivi prozorni embalaži z črnim pokrovčkom. Šminka je zelo lepega rdečega odtenka in je zelo intenzivno prekrivna. Vsebuje nežno aromo vanilije, kokosa in karamele, formula pa je iz negovalnega  kakavovega masla, ki tvojim ustnicam da nežen občutek. Kljub temu, da ima šminka čudovit vonj, se ta po nanosu kar hitro izgubi. Kar pa se tiče obstojnosti... je na meni zdržala nekje do tri ure, preden sem opazila da se mi je v kotičkih ustnic malce razmazala. Pa tudi sam aplikator s katerim šminko nanašamo mi je delal težave, saj linija pri robu ustnic po nanosu ni ravna in jo je potrebno popraviti z kakšnim čopičem. Če to odštejem, je šminka za svojo ceno kar zapeljiva, saj stane le 3,75€.

Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review

Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review





Essence

Znamka, ki je dobro poznana prav vsaki izmed vas in znamka, ki nam nudi enostaven dostop do odličnih izdelkov, ki te navdihnejo, da pokažeš kdo si. Njihova prioriteta je, da se preprosto bolj posvečajo kvaliteti, inovacijam in trendom za njihove izdelke, kot pa velikim oglaševalskim kampanjam. Cenovno je Essence v enakem rangu kot znamka Trend it Up, njihovi proizvodi oz. izdelki pa - tako pravi njihova ambasadorka - ponujajo veliko zabave za malo denarja. Prav tako so pri Essence-u odločno rekli NE testiranju na živalih.

Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss 01 La vie est belle

Embalaža je za razliko od Trend it Up Ultra Matte šminke bolj ovalna in ne deluje tako strogo. Pokrovček je črne barve, embalaža pa je prozorna, tako da se odtenek šminke lepo vidi skozenj. Odtenek je na ustnicah seveda drugačen, kot ga vidimo v embalaži, po nanosu mi deluje bolj svetelVonj lipglossa je meni čudovit, je nekakšna mešanica arome vanilije in kave - spominja me na Beanies kavico Very Vanilla, ki je mimogrede zelo okusna. Ker je lipgloss iz kolekcije Matt Matt Matt sem sama morda pričakovala, da bo res mat a ni. Ustnicam da nekakšen sijaj, ki pa je po vrhu vsega še neenakomeren. Formula je mehka in penasta, občutek ob nanosu je dober, saj za sabo ne pusti lepljivega občutka, a kljub trudu, da bi šminko nanesla enakomerno, mi ni uspelo... Kar pa se tiče obstojnosti... Longlasting? Ne... Definitivno ne. Meni je šminka kjub temu, da z njo nisem pila in jedla zdržala le kakšno urco. Razen svojega vonja in imena( La vie es belle <3 ), šminka nima drugega plusa zame, tako da sem kar malce razočarana. No, za porabit definitivno bo, pa tudi cena šminke je zelo ugodna, saj stane le 2,49 €.
Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review

Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review

Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review


In kdo je zmagovalec ? 

Zame je to definitivno Trend it Up Ultra Matte LipCream, zaradi svoje pigmentiranosti in obstojnosti, ki je vsekakor večja kot pri Essencovi... Morda bi si pa tukaj Essencova šminka za ime odtenka prislužila samo številko... 

Kaj ti meniš ? Si že preizkusila katero izmed omenjenih ? Kako si bila zadovoljna ? 

Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review

Essence_TrendItUP_www.frenchvanilla.eu_review






Comments

  1. Meni je od trend it upa- ok. Barva je lepa, ni pa niti slučajno matte.

    Od Essenca mi pa ful smrdijo po plastiki in mi niso všeč :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trend it up je vredu, ampak ima malo sijaja ja. Sem pozabila omeniti, hvala :D

      Delete
  2. Kot bi mi brala misli! :D Se pri tej essence sminki dolgo zadržujem pa kar nevem kako bi se odločila, ker mi kar lepo izgleda, imam sicer temnejši odtenek, in se mi ne zdi ful neenakomeren, mi je pa čopič FUL moteč ker sploh ne morem ravne črte narisati z njim-.- Meni se je po treh urah komaj poznalo da bledi, prej nisem videla da bi fuul zbledelo. Drugače pa super da si povezala z zgodovino<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe :D Mogoče je kakšna razlika v formuli temnejših in svetlejših odtenkov..se strinjam :D
      Hvala <3

      Delete
  3. A veš da sem tudi jaz imela probleme z aplikatorjem od Trend it Up! Super barva, prijetna obstojnost, lepo vlažna, ampak oblike mi pa nikakor ni ratal narest. Sem jo kar naprej dala, ker se mi res ne da zjutraj 10min samo s šminko ubadat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Težko je, jaz uporabim lip liner, ampak se mi mora res dati :D Tak na brzino je pa nebi upala nanašat :D

      Delete
  4. In zdaj smo vse punce tako navdušene nad tem po čem so včasih prepoznali prostitutke :D hh. Ful dober post!
    Aplikator pri Trend it up, pa je res smotan :(

    ReplyDelete
  5. Po tvojem opisu bi rajši izbrala Trend it up :) Škoda, da od Essence tako kratek čas zdrži :/ Mi je pa od TIU noro lep odtenek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako kot jaz :D Ja, škoda..Čeprav mi tudi odtenek nekako ne pristoji. :D

      Delete
  6. Rdeča ti nenormalno pristaja. Od Trend It Up še sicer nisem nič preizkusila, glede na to, da niso čisto matt pa se za nakup vseeno nebi odločila - če že obljubljajo določen finiš. Škoda. Je pa res čudovit odtenek. Tole matt matt matt od Essence imam in mi je ful všeč, imam pa odtenek 02 - Beauty Approved in me vedno spremlja povsod, saj jo imam nenehno v torbici. Je pa res, da mi zdrži približno 2 uri. Sem bila kar malo presenečena nad obstojnostjo. xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala <3 Meni pa tale medel sijaj kar vredu zgleda. Ja odtenek Beauty Approved od Essence sem pri tebi videla in mi je ful všeč...odlično ti pristaja :D

      Delete
  7. Kishida condemned the North’s launches and stated officers had been analyzing primary points} of the weapons. The Japanese government initially feared the ICBM would fly over its northern territory but later adjusted its assessment. Japanese Chief Cabinet Secretary Hirokazu Matsuno stated the alerts had been based on 파라오바카라 a trajectory evaluation that indicated a flyover. Citing anonymous navy sources, South Korea’s Yonhap news company reported that the missile presumably failed hold up} normal flight following a stage separation.

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top