L'Occitane Arlésienne - Skrivnostna, drzna in svobodna

...Z temi besedami lahko opišemo Arlésienne, drzno Arležanko, ki je lahko točno to, kar želi biti. Žene jo globoka želja po drugačnosti, njen kontrastni značaj pa izžareva več kot samo žensko, ki po svetu stopa ponosno, samozavestno.
"V preteklosti je to željo izrazila z izbiro okrasnega  traku, danes pa nosi dišavo, ki odraža vse vidike njene osebnosti. Dišavo Arlésienne so navdihnile želje in strasti izmikajoče se muze,  katere podobo je ustvarila tradicija, po drugi strani pa je tako svojstvena,  da ji ni para. Ta ženska in njena dišava sta eno, igrata se s kontrastom  med subtilno eleganco razkošnih cvetličnih not in žametno aromo belega maska."
L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu


L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

ZGODBA O ARLESIENNE SE NADALJUJE...


L'Occitane je tokrat navdihnila zgodba o drznih ženskah iz provansalskega mesteca Arles, ki so bile navdih številnim umetnikom po svetu. Okrasni trak v živahnih odtenkih, ki si ga Arlésienne vpne v svojo slavnostno pričesko nam predstavi zgodbo o skrivnostni ženski, ki slavi svojo ženstvenost.
Vsak okrasni trak je edinstven. Dvobarven ali pa pisan trak govori svoj jezik, vzorec na njem pa je tako edinstven kot ženska, ki trak nosi v laseh.
Umetnost izdelovanja okrasnih trakov izumira … Stare statve, na katerih so nekoč izdelovali okrasne trakove z izjemno gostoto niti, ne obstajajo več. Le redki znajo danes na tisoče niti splesti v motive, ki so jih ustvarili nadarjeni umetniki. Barve in oblike se ujemajo z osebnostjo ženske, ki nosi okrasni trak: je ekstrovertirana, strastna, zadržana, zapeljiva, zamišljena …
Danes ženske iz Arlesa iz roda v rod prenašajo ta okrasni dodatek, ki odraža trenutno razpoloženje in narekuje barvo Arlésienninega spodnjega krila. Izdelovanje okrasnih trakov bo morda res kmalu stvar preteklosti, vendar pa Arlésienne ostaja zvesta svoji tradicionalni obleki – in Arlésienne iz preteklosti.  Okrasni trak tudi dandanes nosi ponosno.

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu


Spomnim se, ko sem kot najstnica vedno radovedno kukala v prečudovite L'Occitanove izložbe, ki so jih moje oči kar požirale vase, a sem takrat o njihovih izdelkih lahko le sanjala. Prekrasni izdelki z čudovito pisano dekoracijo, ki te kar posrka vase. Z čudovitimi zgodbami, ki te očarajo. Sedaj pa bom kar ena izmed prvih, ki bo imela priložnost preizkusiti njihovo novo kolekcijo, ki na police k nam prihaja šele 3. Novembra. Jaz sem popolnoma navdušena. Od dekleta, ki je žalostno kukalo v izložbe, do dekleta, ki bo med prvimi preizkusilo izdelke iz nove kolekcije. Za slednje, se zelo zelo zahvaljujem podjetju L'Occitane, ki nas je na 2. Konferenci lepotnih blogerk tako lepo presenetilo. 


OČARLJIVI BALZAM ZA USTNICE ARLESIENNE


"L'OCCITANOVA nova dišavna kolekcija Arlésienne razkriva vso svojo polnost z navdušujočim akordom maska in cvetlic. Ta razgibana dišava s posebnim značajem in globino poudarja osebnost ženske, ki obožuje svojo svobodo. Očarljivi balzam za ustnice Arlésienne s svilnatim dotikom ustnicam podari rožnat sijaj in jih prefinjeno odišavi s cvetlično dišavo Arlésienne."

Numero Uno rešitelj mojih ustnic v tej brrr mrzli jeseni. V tem letnem času moram svojim ustnicam, koži in rokam namreč posvetiti še kanček več pozornosti, kot pa ponavadi, saj mi v neprijetnem jesenskem vetru ustnice rade spokajo in včasih znajo po večerih grozno pečti. 

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

SVILNATA KREMA ZA ROKE ARLESIENNE


"L'OCCITANOVA nova dišavna kolekcija Arlésienne razkriva vso svojo polnost z navdušujočim akordom maska in cvetlic. Ta razgibana dišava s posebnim značajem in globino poudarja osebnost ženske, ki obožuje svojo svobodo. Svilnata krema za roke Arlésienne, obogatena s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zmehčati kožo ter jo odišavi z notami graške vrtnice, vijolice in žafrana iz Provanse. Te tri cvetlice, ki simbolizirajo lepoto Provanse, razkrivajo mnogo obrazov: mehkost, drznost in impulzivnost."

Njihove embalaže me vedno znova navdušijo in tudi pri tej kolekciji ni nič drugače. Elegantna mešanica minimalizma in cvetlic, ki poudari osebnost njihovih izdelkov iz nove linije. Note *vrtnice, *vijolice in *žafrana nahranijo in navlažijo tvoje roke do potankosti, obenem pa jih ovije v neženj vonj čutnosti in mehkobe.

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

*VRTNICA IZ GRASSA Na vrtovih v mestu parfumerjev uspeva stolistna vrtnica, ki jo vrtnarji naberejo  ob zori, še preden na njene cvetove posije jutranja zarja. Cvetove primejo  s palcem in kazalcem, nato pa jih nežno odtrgajo z zasukom zapestja. V eni uri naberejo le 7 do 9 kilogramov cvetov, za 1 kilogram vrtničnega absoluta pa potrebujejo  kar 800 kilogramov cvetov. Nagrada za to naporno delo je velika:  vsaka žetev da dragocen izvleček z globoko, čutno dišavo.

*VIJOLICA IZ KRAJA TOURRETTES-SUR-LOUP Marcel Quentin je eden od redkih gojiteljev vijolic, ki so še obstali na tem območju. Njegova polja se razprostirajo ob vznožju vasi, ki leži na kamniti planoti v notranjosti dežele. Na tisoče listov s tankimi žilami v vetru valovi kot zeleno morje in barva pokrajino. Gojitelji liste nabirajo ročno med februarjem in septembrom, potem pa iz njih  v graških tovarnah pridobijo konkret in nato še absolut. Cvetlica s svojo pudrasto  in nežno dišavo spominja na plemenito peruniko. List vijolice pa je njen alter ego: s svojo svežo, živahno in zeleno dišavo pooseblja samo esenco narave in vitalnost rastlin.

*ŽAFRAN IZ PROVANSE Moški in ženske iz te regije so se naučili živeti v harmoniji s cvetlico, ki zahteva  nežnost in spoštovanje. Ko nastopi pravi čas, vrtnarji oberejo cvetove žafrana in nato  še isti dan od njih z rokami odtrgajo pestiče. Cvetne lističe nato posušijo v senci.  Zatem s posebnim postopkom ekstrakcije, ki ga je razvil L’OCCITANE, pridobijo edinstven izvleček z očarljivo dišavo, v kateri se razvije kompleksen  akord z nadihom začimb in usnja.

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

L'Occitane_Arlesienne_www.frenchvanilla.eu

KAJ SE JE ŠE SKRIVALO V L'OCCITANE VREČICI ? 

Nad tole čudovito stvarco, v obliki kremice v kateri se skriva USB. Srčkano, čisto zame in sedaj imam najbol kul USB na planetu. I heart it. <3 Lovely. KJE LAHKO KUPIM IZDELKE L'OCCITANE?

LJUBLJANA: Mestni trg 7, Citypark, Mercator Center Šiška, Supernova Rudnik, Nama, Maxi
BLED: Cesta svobode 10 ● MARIBOR: Europark, Gosposka ulica 11 ● CELJE: Citycenter
NOVO MESTO: Glavni trg 13, Qlandia ● KOPER: Čevljarska ulica 35
PORTOROŽ: Obala 20 ● NOVA GORICA: Qlandia
Izbrana prodajna mesta Müller v Sloveniji

SPLETNA TRGOVINA

Comments

back to top