Tips : Kepping Organised !

Nisem ravno oseba k kateri bi človek najprej šel po nasvet, če bi ga rabil(nerada dajem nasvete, ker bi se potem počutila zelo zelo krivo, če bi se moj nasvet izkazal za napačnega in nenamerno morda komu celo poglobil problem)... Vendar sem se kljub temu odločila, da iz svojih izkušenj in svojega življenja delim z vami par nasvetov, ki mi zelo pogosto pridejo prav in mi rešujejo rit... Ja, tudi takrat, ko sem čisto na dnu.  To so torej zgolj moji nasveti, ki se jih držim jaz, ni pa rečeno, da bodo odgovarjali tudi komu drugemu.. Morda pa... Nikoli ne veš. Rada pa bi slišala tudi kakšne vaše nasvete po katerih se ravnate tudi sami. Feel free to comment ! :)

Ofcourse...After you're reading this :P 

Vir: https://www.pinterest.com/pin/121034308713844721/



Zapiši vsako idejo, ki se ti utrne. 

Mislim, da se strinjate z menoj, da je vsaka ideja, dobra ideja. Ni važno kdaj se ti le-ta utrne. Zjutraj, pri kosilu, pri pisanju nove objave, pri čekiranju interneta, pri prebiranju revij, ponoči, med spanjem, na žurki....Pomembno je le, da je ideja. Sama si tudi vse "random" ideje shranjujem na telefon, če pa je ideja res presenetljivo dobra, jo zapišem v svoj planer in jo v najkrajšem možnem času poizkušam uresničiti. Včasih imam zapisanih ogromno idej za objave.. Vendar le redko katere dočakajo sonce :)
Meni že včasih pogled na določeno stvar prinese novo idejo. (Tako kot pred dnevi, ko mi je pogled na svoj planerček prinesel idejo za nasvete o organizaciji in motivaciji)



Vedno imej s seboj planer oz. zvezek v katerega si zapisuješ ideje. 

Ohh ja, dolgo časa sem bila mnenja, da tole ni zame, ker si itak vse zapomnim.... In potem se mi je življenje totalno spremenilo :P ...Zapiši si prav vse ideje, ki so se ti porodile v glavi, vse kar imaš namen objavit, vse kar imaš namen fotografirat, vse kar imaš namen kupit, testirat, vse kar imaš namen sporočiti širnemu svetu v naslednjih objavah. Deluje. Preverjeno :) Res pa je, da se mi včasih zgodi, da v torbici planerja enostavno nimam kam vtaknit, ampak takrat si vse zapišem na telefon, ko pa pridem do planerja pa vse vpišem tja. :)



Če si ena izmed tistih, ki imamo spomin zlate ribice, se spoprijatelji z opomniki in alarmom.

Ja tako je! Že ko slišim kaj v zvezi z alarmom ali budilko, mi gredo kocine pokonci. Le kako ne, če me pokonci vrže ravno takrat, ko je najbolj luštno. Ampak ja, opomnik je moj zelo zelo dober prijatelj... Opomni me, kdaj in komu moram poslati ali odpisati mail, kdaj moram plačati položnice, kaj moram kupiti, ko grem naslednjič v trgovino..In tako naprej :D



Na zadaj si preveč in si postavi realne cilje.
Tako je. Ne spravljaj sama sebe v stres, živčnost in slabo počutje. Bolje je, če si zadaš manj, to narediš in veš, da ti ni zmanjkalo časa za tisto drugo pomembnejšo stvar. Včasih tudi sama sebe malo silim v nekaj, kar je že samo po sebi nemogoče. Zato zadnje čase gledam na to tako, da si v en mesec ne zgužvam miljon stvari. Počutim se defnitivno bolje, ker vem, da sem naredila vse, kar sem želela in mi je ostal še čas za kakšno stvar, ki sem jo planirala naslednji mesec. Občutek je res odličen.



Uredi si svoj "workspace" oz. kotiček za delo.

Sama postanem kar malo "jelly", ko na Instagramu, Pinterestu in ostalih socialnih omrežjih najdem prečudovite kotičke za delo. Oh how I wish, da bi tudi jaz kdaj imela tako čudovito urejen kotiček. Ampak mi trenutno stiska z prostorom tega ne dovoli. Jaz imam trenutno majhno mizico na kateri imam računalnik, fotoaparat, beležko....in vse potrebne zadeve...  Pa tudi kakšna dekoracija ne sme manjkati ali kakšen čudovit motivacijski quote. Sama namreč mislim, da urejenost prostora kar v veliki meri vpliva na počutje človeka.




Vir: https://www.pinterest.com/pin/368239707011002174/
Razporedi si čas za pisanje, fotografiranje, objavljanje na različnih socialnih omrežjih... posebej.

Včasih (pri prejšnjem blogu) sem delala kar vse hkrati(dobila sem zamisel, jo spisala, naredila fotke in voila, objava je bila tukaj). Sedaj pa mi dosti dosti bolj odgovarja tale način :) Dobim zamisel, jo na grobo zapišem in se v njo za moment poglobim. En dan si rezerviram posebej za fotografiranje  ter urejanje fotk (tako najdem fotko in  izmed mnogih potegnem točno tisto fotografijo, ki mi je najbolj všeč, ter jo še malo dodelam v photoshopu). Za pisanje objav pa potrebujem zelo veliko miru, zato za pisanje rezerviram tisti dan, ko sem večino časa čisto sama, samcata :P ...Medtem, ko objave za Facebook in Instagram pišem še vedno kar sproti.


Vir: http://www.cleanandscentsible.com/2015/05/tackling-procrastination.html


Nasveti, kot ste že same verjetno ugotovile, so dokaj splošni in verjamem, da so določeni prisotni tudi pri nekaterih mojih bralkah :) In kot sem napisala že zgoraj, vsak nov nasvet za organizacijo, ki ga prakticirate same je dobrodošel, da ga delite z nami :)

P.s.: Pa ne pozabi na moji facebook strani sodelovati v GIVEAWAY-u ki sem ga priredila :)  
Poljubček :*








Comments

back to top