S starši na morje - Reunion

Deset let nazaj, sem bila s starši zadnjič skupaj na morju. Vsako leto, smo za 14-dni letovali v majhni vasici Punta Križa, ki stoji čisto na koncu, otoka Cres. In čisto vsakič, je bilo nepozabno in zakon, z domačini sem še zdaj tu in tam v stikih, saj smo postali res pravi prijatelji. Vsako leto sem komaj čakala 1. avgust, da smo se zjutraj ob treh vsi čisto zmešani pričeli pripravljati na pot. Mama je itak že prejšnji dan vse spakirala in pripravila, tako da smo se potem samo uredili, oblekli in spokali v avto. Čeprav je to bila vsakoletna rutina, pa se nam je zgodilo tudi, da smo po trikrat šli nazaj, pozabljivci, hehe. Res prekrasni spomini in dnevi ki jih bom zmeraj pomnila. 



No, letos pa starša nista imela namena iti na morje, saj je bilo celo poletje bolj kot ne v pripravah na sestrino poroko. Ampak, ker jaz pač morem užiti kanček pravega poletja, sva se z mojim odločila, da bova vsaj za kakšnih 5 dni odpeketala nekam bližje na obalo. Pa sem angažirala še starša in itak, sta bila za akcijo. Moram priznati, da me je kljub temu, da se zdaj tako razmumemo, bilo malo strah, kako bo ponovno noč in dan biti skupaj pod eno streho, hehe. Z atijem sva si namreč zaradi mojega uporniškega duha, zmeraj bila v laseh. Pa je presenetljivo, bilo le tu in tam malo trenja, na srečo pa nič vroče krvi. Odraščam, hehe. 



Za tokratni oddih, sem s pomočjo Booking aplikacije izbrala lokacijo Kanegra Resorts, ki je le par minutk proč od slovenske meje. Navdušile so me fotografije plaže in zelo pozitivni odzivi ostalih letovalcev. Lokacija je primerna za družine, je mirno, urejeno... do plaže je minutka hoje, le-ta pa je sestavljena iz drobnih kamenčkov. Medtem, ko je mojega potem tam navdušil predvsem razgled na slovensko stran- Piran, Portorož, Koper, ki je bil res prekrasen. Sploh v noči iz sobote na nedeljo, ko smo iz plaže opazovali ognjemet na Portoroški noči. Čudovito. Pa vonj po morju in po borovcih, zame, neprecenljivo. 


Prvi dan smo preživeli večinoma na plaži, jaz sem bila nonstop prilepljena na mojega napihljivega flamingota, hehe,  mama se je sončila, moj pa se je z atijem hladil v hiški pod borovci. Zvečer smo šli na sprehod po naselju, pa malo smo se razgledali. In itak, mimo picerije pač ne. Prva stvar, ki me je tukaj razočarala, sem na morju, pa ne morem naročiti pice z morskimi sadeži?! Lahko pa naročim rižoto z morskimi sadeži... ayayay. No ja, sem bila lačna pa sem od jeze kar navadno naročila, haha. 


Aja, pozabila sem na gospoda Sinišo, ki nam je ta sobotni večer za naslednji dan uturil izlet z ladjico iz Novigrada, mimo Poreča in Vrsarja po Limskem zalivu, kjer smo si ogledali Piratski otok, kjer so snemali Vinetuja do Rovinja.  Razgled je bil čudovit, skozi pa so nas ob ladji spremljali galebi. Prejšnji večer smo se ob hrani in pijači malo podružili, fanta sta pozabila na izlet in sta malo pregloboko pogledala v kozarec, oh ta presneta travarica. Haha, ne rabim govorit kakšni občutki so naslednji dan na ladji obdajali mojega, sploh zato, ker smo krenili že ob 7:50 zjutraj. Mislim, da je na čase po barvi bil podoben Grinchu. Jaz pa sem na ladji uživala, z mamo sva prvič v življenju videli delfine in navdušenja ni bilo moč skriti. Za fotografijo pa so bili prehitri :P Z ladjo smo se ustavili v Vrsarju, kjer smo odšli na kavico, ki je naša fanta malo zbistrila od prejšnjega večera, kasneje pa smo pot nadaljevali do Rovinja, kjer smo se zadržali najdlje časa, mislim da kakšni dve urci in pol. V eni medulični trgovinici sem našla prekrasno oblekco za 200kn, pa mi je nekaj govorilo, da morda najdem kje še isto, za manj denarja... Saj ne rabim povedati, da sem jo našla v trgovinici dva metra preč za 150kn :P Pa mami je bila potem tako všeč, da sva jo kupili še sestri. Pa še valda, nove kopalke tudi moram met, zato sem si kupla še to. Dan je minil hitro in po koncu dne smo skupaj na terasi ob mizi občudovali fotografije, ki smo jih na izletu posneli. Lepi spomini. 







V ponedeljek, smo dan preživeli pretežno na plaži ali pa v vodi. Zvečer pa sva se z dragim šla malo potepat v Umag. Prehodila sva celo marino, na koncu pa sva svoj sprehod končala pri kebab štantu, ker pač... Lačen si ful drugačen ne? Haha. V življenju še nisem bila postrežena tako hitro kot tukaj, pa tudi kebab je bil fuuuul njami. 

Zadnji dan paaa še zadnje namakanje in poljubljanje sonca. Potem pa hop na kosilo v Taverno Lama. Itak na morju ne jem drugega kot morsko hrano, zato so bile na sporedu dagnje na buzaro. Trikrat njami, ker so bile res odlične. Kot predjed smo na račun hiše in dobrodošlice dobili posrežen pršut z melono in noro dober ribji namaz. Pa vsak svoje pivo. Res za prste obliznit. 



In če me vprašaš, kako sem se po desetih letih imela ponovno s starši na morju, ti lahko iskreno odgovorim, da ponovno super in nepozabno. Upam, da kmalu ponovimo. 

Kakšne pa so tvoje izkušnje s počitnicami? 




Comments

  1. Jooj, tudi jaz se rada spominjah te dni, ko sma s sestro noreli po plaži. To so res taki trenutki, ki se jih je res fino spomnit.

    Super, da si se odločila za kratek oddih in vidim, da ste se imeli super. Lokacija mi je res všeč in ohhh, še posebej super so izleti z ladjico <3

    xx

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top