Essence Prismatic Rainbow vs. I heart makeup Unicorns Heart review

Samorogi, mavrice... In vse luštne reči, ki sodijo zraven? Nee, le dva highlighterja, ki sta na moji wishlisti bila že kar nekaj časa pa ju nisem uspela ujeti na policah. Essencovega sem prejela na letošnjem SummerMBeauty dogodku, ki smo se ga junija udeležile beauty in fashion blogerke. Drugega I <3 Makeup pa sem prejšnji teden prejela v paketku od Ličila.si in takoj, ko sem ga prijela v roke, sem vedela da mi primerjava med njima definitivno ne uide. Razveselila sem se ga pa tako, kot mali otrok kinder jajčke :P

Essence vs. I heart makeup French Vanilla



EMBALAŽA


Če začnemo z zunanjostjo in gremo proti sredici, lahko opazimo, da se embalaži popolnoma razlikujeta druga od druge. Embalaža I heart makeup osvetljevalca že sama po sebi izgleda in deluje bolj dodelana kot Essence-ova, kljub temu, da je izdelana iz papirja. Njena srčkasta oblika ti kar ogreje srce a ne? Naj spomnim, da sem enega izmed  I heart makeup osvetljevalcev že redno uporabljala in mi je bil tako pri srcu, da sem skoraj spustila kako solzico ali dve, ko mi ga je zmanjkalo. Medtem, ko je Essencova embalaža enostavnejša, pa je vpogled v notranjost popolnoma omogočen zaradi transparentne plastike, ki obdaja produkt. O moj bog. MAVRICA! 

Oba izdelka sta po teži enaka, saj je v vsakem 10g osvetljevalca.

Če pa torej na prvi pogled, brez da izdelek uporabimo, primerjamo osvetljevalca, je zame zmagovalec I heart makeup, saj zunanja embalaža ne vsebuje plastike.. Veliko pa k temu seveda pripomore tudi izgled same embalaže. Tako ali tako sem vedno bila bolj naklonjena luštkanim stvarem :P


Essence vs. I heart makeup French Vanilla

Essence vs. I heart makeup French Vanilla

Essence vs. I heart makeup French Vanilla

 SOČNA SREDICA


Ni ravno sočna, je pa luštna. Notranjost me je očarala pri obeh osvetljevalcih. Vse te barve so prava pozitiva za mojo dušo. Je pa tudi pri notranjosti tako, da je absolutno tudi tokrat zmagovalec I heart makeup. Da pa nebo krivec spet oblika, saj je I heart makeup osvetljevalec v obliki srčka, Essencov pa je običajno okrogel, sem tokrat za krivca določila število odtenkov. Essencov ima namreč 4 različne barve, in sicer, rdečo, kožno, rumeno in modro. Medtem ko se je pri I heart makeup samorog tako potrudil z izdelavo produkta, da mu je dodal še prekrasen vijoličast odtenek. 

No, toliko o tem, kaj samorogi počnejo ob svojem prostem času, glede na to, da jih ni nikjer za videti. Izdelujejo produkte za naše lepotičke, hehe.

Essence vs. I heart makeup French Vanilla
I <3 Makeup Unicorns Heart

Essence vs. I heart makeup French Vanilla
Essence Prismatic Rainbow highlighter

UPORABA


Uporaba highlighterjev je zares preprosta. Samo vzamemo večji čopič za nanos in voila. Hehe. Ne saj ne, to itak vse vemo (ali pač?). Pod zadnjim podnaslovom vam bom povedala, kako se kateri obnese. kakšna je prekrivnost in obstojnost za na konec pa vam bom postregla tudi z razmazi oz. swatchi. Saj boste tako najbolje videle tisto ključno razliko med njima. 

Seveda lahko oba osvetljevalca uporabljamo tako, da na čopič nanesemo le željeno barvo, če pa zajamemo celotno paleto barv, dobimo pri I heart makeup prekrasno mešanico, ki jo lahko nežno nanesemo na obraz, pa kljub temu ne izgledamo kot da nas je "poseksala" mavrica, hehe. Medtem, ko pri Essencovem z mešanico vseh barv dosežemo bolj hladen glowy belo-moder ton. 

Pri I heart makeup lahko nežen učinek svetlenja dosežemo tako, da nanesemo vijoličast in roza odtenek. A tudi ostali odtenki so lahko nosljivi, če jih nanesemo previdno in nežno. Osvetljevalec se tudi lahko zabrisuje, zato to ne predstavlja nikakršnega problema. Je pa na fotoaparat težko lepo ujeti osvetljevalec, a pri tem ni bilo problema. Nanesla sem ga nekaj pod obrvi, nad lično kostjo in malenkost nad ustnicami. Tako sem dosegla spodnji videz, ki je na konec koncev izpadel prekrasno. 


Če se tukaj malo bolj dotaknemo še Essencovega osvetljevalca, zanj ne morem reči, da izgleda tako naravno kot njegov nasprotnik, a kljub temu mislim, da ga bom z malo iznajdljivosti lahko uporabljala. Vsaj rdečo in kožno barvo. Tekstura je tako kot pri I heart makeup zelo mehka, zato moramo paziti, kako jo "zajemamo" s čopičem, saj lahko med uporabo gre veliko produkta v nič. Kar se tiče obstojnosti in prekrivnosti, sta ravno tako manjši kot pri nasprotniku. Pri nošenju Essencovega osvetljevalca, sem opazila, da se barva po nekaj časa sploh več ne pozna, na koži pa vseeno ostane nekaj bleščic. To sem opazila predvsem pri uporabi rdečega in kožnega odtenka, barvi se po nošenju porazgubita, rezultat pa je bolj belo-metalik. 



Če na kratko povzamem, je torej tudi tokrat zmagovalec I heart makeup osvetljevalec, čeprav zase vem, da bom uporabljala tudi Essencovega, ker je pač znamka ki me spremlja že od začetka in jo imam rada.

SWATCHI


Že pri swatchu obeh produktov, se opazi prekrivnost in na nek način tudi kvaliteta produkta. Naj fotografije govorijo same zase.

Essence vs. I heart makeup French Vanilla

Essence vs. I heart makeup French Vanilla

CENA


Če se dotaknemo še cene. Essencov osvetljevalec mislim da stane okoli 3,45€, kar je res skoraj zastonj. Medtem ko je I heart makeup malo dražji, a svojo nalogo opravi odlično. Cena slednjega pa je na ličila.si  7,99€. 

ZMAGOVALEC

Essence vs. I heart makeup French Vanilla


Imaš tudi ti morda izkušnjo z uporabo osvetljevalcev teh dveh znamk? Kako so se obnesli? In katerega bi priporočala? 



Comments

  1. Joj tale Unicorn osvetljevalec je res skrčkan - super, da si naredila primerjavo. Tudi zame je tale brez dvoma zmagovalec.

    Čudovito ti pristaja

    xx

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top