Ideje daril ZANJO in ZANJ...

Drage moje Vanilce, čas je, da tudi moj blog malo ovijem v praznično vzdušje, ki nas je začelo spremljati pred enim tednom. Odločila sem se, da bom tudi to leto podprla slovenske ustvarjalce in jih nekaj izpostavila v tej objavi.

(Vir fotografije: Pinterest)

Vsako leto ob tem prazničnem času, me objame en tak čaroben občutek. Vse te božične pesmi, lučke, bleščice, dekoracije... Prinesejo na plan tiste lepe spomine iz otroštva, ki me napolnijo s srečo in veseljem. Zanikati pa ne morem tudi super magičnega občutka, ki me prevzame, ko ljubi osebi podarim nekaj iz srca. Prav vsako leto se potrudim z darilci, jih lično zapakiram, tako da že pod smrekico izgledajo čarobno. Je pa res, da vsako leto čakam do zadnjega in se v zadnjem momentu odločim, kaj bom komu podarila ... In mislim, da tudi letos, ne bo čisto nič drugače... Če se tudi ti najdeš v tem, potem bo ta objava kot nalašč zate. Morda celo dobiš kakšno idejo, kaj tvojim podariti za božič. 

ZANJO...

Ker smo ženske včasih res zapletena bitja in nas je težko zadovoljiti, sem se odločila, da bom sem dala ideje daril, katerih bi se definitivno razveselila tudi jaz. Vse pač ne more biti všeč vsakemu in prav je tako. Morda pa najdeš vseeno kaj, kar bi odgovarjalo tvoji mami, sestri, ali prijateljici. 

Hana Karim je oblikovalka keramike, ki je najprej navdušila z nakitom s prav posebnim pečatom, zdaj pa so obvezen del šik gospodinjstev tudi njeni izdelki za dom. Pred kratkim je odprla tudi svojo spletno trgovinico z veliko izbiro keramike in nakita. Mene so njene kreacije čisto navdušile in definitivno si bom z kakšnim njenim kosom polepšala dom. Pobrskaj malo po https://www.hana-karim.com in izberi prekrasno darilce za mamo, stavim, da ne bo ostala ravnodušna.

www.hana-karim.com


Ne samo slovensko, ampak tudi prleško! Noro kajne? Martina in Aleš sta ustvarjalca, ki svečarstvo živita na popolnoma svež način. Za strast do svečk, je pri Martini kriv dedek. On je namreč zasnoval podjetje, ki ga je punca pri 21-tih letih prevzela v svoje roke ... In srce. Verjameta, da svečke dvigujejo razpoloženje, potolažijo žalost in hkrati lahko ustvarijo romantično vzdušje. SVICHKE, so mladostne, aromatične in izdelane iz 100% sojinega voska

SVICHKE, kot se imenujejo, so prevzele tudi mene. Mislim, da od zdaj naprej verjamem v ljubezen na prvi pogled ... Ali vonj. Hehe. Ravno danes sem namreč prejela dve njuni svečki, eno v božičnem vonju in drugo z vonjem fig in rjavega sladkorja. Ne samo, da svečki dišita božansko, tudi škatlica v kateri se nahajata je prava paša za oči - Da pa ne razkrijem preveč...Kmalu lahko pričakujete kakšno objavo na temo teh božanskih svečk. Svečke so všeč prav vsem, zato bodo super darilo vašim najbližjim. Naj jih vonj spomni na tiste srečne, čarobne trenutke, ki ste jih doživeli skupaj. 

(Vir fotografije: http://www.svichka.si/)

Simpatična avtorici bloga Vermillion Redd, Sabrina in Tina sta svojo strast našli v kreiranju oblačil s simpatičnimi potiski. V njuni spletni trgovinici najdete pajkice, krila, majčke ... In vse to z posebnimi, unikatnimi zaključki.  Njune kreacije so res prava paša za oči in perfektna kombinacija za različne, razgibane outfite. Super ideja za darilo nekomu, ki je rad drugačen. Z veseljem pa bi jih oblekla tudi sama, saj v množici rada izstopam. Njune kreacije najdeš tukaj: Rose Moth Clothing - Etsy Shop


ZANJ...

Moški so ponavadi manj zakomplicirani kot ženske ... In zadovoljni z vsem kar dobijo (nobeden se ne upa pritoževati :P), kljub temu pa je fino, če se z darilom potrudiš in izbereš res nekaj takšnega, kar mu bo še dolgo časa ostalo v glavi, stavim da svojega parnetja, prijatelja, brata, poznaš do potankosti, zato ti izbira ne bo delala težav. Je pa vseeno super, če ti jo kdo vsaj malo olajša ali pa ti da kakšno idejo. Upam, da vam bodo moji predlogi všeč in da boste med njimi našle kaj posebnega. 

Iz ljubezni do narave in lesa sta moči združila inženir in ekonomistka. Za izdelke uporabljata les, ki ga pridelajo sami, na njihovi kmetiji. Na njuni spletni strani: https://moi-style.com/ najdete prekrasne lesene metuljčke, kravate, nakit... Med njimi pa najdete tudi izdelke, ki so Limited Edition oz. izdelke, ki so edinstveni in unikatni, na voljo pa je le en kos. Privoščite svoji boljši polovici kanček naravnega pridiha s stilom in ga obdarite z prekrasnim Moi lesenim metuljčkom. 



WoodWay je danes več kot samo veriga butikov z unikatnimi lesenimi modnimi dodatki in blagovna znamka. Je nov način razmišljanja, unikatna zgodba, ki jo piše mlada, nadobudna ekipa in s katero navdušujejo in povezujejo ljudi vseh generacij.

V njihovi spletni trgovinici najdete ročno izdelana vrhunska sončna očala, korekcijska očala, lesene ure, nakit in ostale dodatke. Stavim, da v njihovem butiku zagotovo najdete izdelek, ki bo vašo kosmatejšo polovico očaral. Pri WoodWayu navdih iščejo v naravi - v njenih barvah in materialih. Kar so vina jagodnega izbora v vinogradništvu, so WoodWay modni dodatki v svetu eko mode.


Mlada zakonca Miha in Dijana Rolc oblikujeta svojo linijo nogavic zanimivih barvnih kombinacij in vzorcev, ki ji je navdihnila kultura in umetnost afriških plemen, hiphop, afriška glasba, jazz in kultura zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja. 

Nogavice so nekako stalnica med darili, ki jih poklonimo za božič, a tokrat, lahko to idejo za darilo še dodobra popestrimo z enkratnimi, unikatnimi in pisanimi Zulu Zion nogavicami. Jaz bi bila, kljub temu, da nisem moški, nad nogavicami navdušena. Pobrskaj malce po njuni spletni trgovinici http://www.zuluzion.com/ in izberi prekrasno darilce za svojega brata, prijatelja, ali pa celo atija, če je bolj moderno naravnan :P










Comments

back to top