Kailijumei: Bistvo lepote ali Kraljica med šminkami

Nekaj mesecev nazaj, je azijska kozmetična znamka z imenom Kailijumei izdala serijo šmink, ki v svoji prosojni, žele zasnovi skrivajo pravo cvetlico. Prav tako, kot mnoge druge, šminka tudi mene spominja na lebdečo vrtnico iz Disneyjeve zgodbe Lepotica in zver. Žele šminka Kailijumei je seveda takoj postala kraljica med šminkami, saj je v zelo kratkem času viralno osvojila milijone žensk po vsem svetu. Tudi tistih, ki so šminko le videle, saj je njen izgled zares nekaj posebnega in edinstvenega.
 
Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kaj pravijo pri Kailijumei?

Kailijumei je starodavna kitajska beseda, pomeni pa "bistvo lepote" - kar izdelek opiše do potankosti. Prav vsaka njihova šminka je izdelana ročno in z ogromno ljubezni. Šminko sestavlja žele, zlati lističi in posušen cvet v sredini šminke. In čeprav bi pričakovali, da bo šminka transparentna oz. brez barve, zaradi samega žele videza, je na voljo kar nekaj različnih odtenkov, ki v stiku s kožo spremenijo barvo. Prav tako pa tudi, če kupite določen odtenek, se ta z telesno temperaturo lahko spreminja. Včasih je svetlejši, včasih temnejši. Vse je odvisno od tega, kako "vroča" si. (odtenek na toploti postane temnejši). Šminka tudi čudovito diši, tako zelo, da bi kar ugriznil vanjo. Ima pa tak lep nežen sladkast vonj. Kailijumei obljublja tudi nego in hidradacijo vaših ustnic, ki mora sedaj v tem letnem času biti še posebej dobra. 

Sestavine

Šminka je sestavinsko izdelana iz kakavovega masla, čebeljega voska, olivnega olja, citronske kisline, rastlinskih izvlečkov, stearil alkohol, olja grozdnih pešk, sivkinega olja,  ter kandelila voska. Šminka ne vsebuje želatine in ni testirana na živalih. Primerna je tudi za vegane, če zamižite na eno oko, kar se tiče čebeljega voska. 

Odtenki

Kailijumei šminko lahko trenutno dobiš le v štirih odtenkih:
- Barbie Doll Pink
- Dream Purple
- Flame Red
- Minute Maid

Sama se pri nakupu v bistvu nisem odločala po odtenku, ampak po tem kako mi je bila šminka všeč po izgledu. Hehe, nisem si mogla pomagati. :P In tokrat je zmagala cvetlica v roza barvi katere ime odtenka je Flame Red.

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Moje mnenje

Seveda sem bila najprej navdušena nad tem, kar se v šminki nahaja. Pritegnila me je tudi sestavinsko, saj kljub temu, da je kozmetika delo azijskega proizvajalca, ni testirana na živalih. Šminka se nahaja v prekrasni nevsakdanji embalaži, ki je okrašena z majhnim ogledalcem, tako, da jo lahko nanesemo brez težav tudi, ko smo na poti. Plus tega pa je narejena tako, da jo odpremo z enostavnim klikom in jo vzamemo iz embalaže. Res me je čisto prevzela. Všeč mi je tudi vonj šminke, o katerem sem pisala že zgoraj in mene malo spominja na borovnice. 

Formula je nežna in hranljiva, moje ustnice navlaži in jim nudi potrebno zaščito. Odtenek "Flame Red" ni ravno takšne barve kot se sliši, je svetlejši, a mislim, da nekega temnega odtenka šminka kljub toploti ne more doseči. Bolj kot šminka, mi deluje kot nekakšen obarvan balzam za ustnice. Je pa zelo zelo obstojna - zvečer sem jo kot swatch nanesla na roko in je tam ostala do naslednjega dne in še dlje. Šminka je tudi vodoodporna, tako da se je treba kar potruditi, da jo ostraniš. 

Navdušenje nad šminko je ostalo in je še vedno tukaj. Trenutno je to najlepša šminka v moji zbirki in se mi je zaradi prelepega izgleda zdi kar škoda uporabljati, hehe. 

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kailijumei_FlameRed_www.frenchvanilla.eu

Kje lahko šminko dobim?

Original šminka, se trenutno prodaja le na njihovi uradni spletni strani. Cena je nižja kot je bila na začetku in trenutno stane le £11.99 oziroma 14,14 €. Najdeš jo tukaj: KLIK

Kako pa se šminka zdi tebi? Bi jo imela, ali pa jo morda že imaš? 

Comments

  1. WAW - všeč mi je. Tako embalaža kot sam izgled šminke. In nisem mislila, da ima dejansko tako lep odtenek. Super fotke, xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Res je nosljiv ja :) mogoče malce več pigmentiranostj, ampak za žele šminko je to super :) hvala 💕🎀

      Delete
  2. O wow! Tole pa bi probala tudi jaz. Meni sicer iskreno povedano ne izgleda najboljše, sem bolj klasičen tip. ;) Ko pa sem prebrala opis me je pa res zamikalo, da bi jo probala. :D

    ReplyDelete
  3. Joj, nočem kritizirat ampak mene tale šminka res ne pritegne. Nevem ali sem edina, ampak res mi deluje poceni in me spominja na šminke, ki sem jih kupovala ko sem bila stara okoli 10 haha.

    Nevem, nikakor me ne pritegne.

    Čeprav tale odtenek ti lepo paše - tebi res sede PINKY barva noro! <3

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top