Imaš nečisto, utrujeno in razdraženo kožo ? Spoznaj moč gline!

Živjo drage punce :) Tokrat smo spet pri zadnje čase zelo priljubljeni in naravni kozmetiki za obraz. Govorila oz. bolje rečeno, pisala bom o pripravi glinene maske za obraz, njenem delovanju in vam iz izkušenj povedala, če je bilo to pametno porabljenih 5 €. Če imaš torej nečisto, utrujeno in razdraženo kožo, potem moraš brati dalje, imam namreč rešitev ! :) Ja tako je , rešitev, ki je naravnapoceni in še deluje!

Zakaj bi na obraz nanašali čistilne maske različnih kozmetičnih znamk ? Kajti, če jim odvzamemo konzervanse, barvila in dišave tj. nepotrebne dodatke, potem dobimo čisto glino v prahu. Privoščite obrazu naravno nego in ga nahranite z potrebnimi minerali.


Malincina glina se skriva v tejle luštkani embalažici, ki je meni res supercute.



                                    Komu je GLINENA MASKA ZA OBRAZ namenjena?

* Imaš mastno, mešano, suho kožo ? Ni važno, kajti glinena maska je namenjena prav vsakemu tipu kože, saj vsebuje najbolj fino in drobno granulacijo čiste gline v prahu! Le čas  kako dolgo pustimo masko delovati na obrazu, je odvisen od našega tipa kože.


  • Nečista in mastna koža: na koži pustimo 10-20 minut 1-2 krat tedensko, nato s toplo vodo in krožnimi gibi obrišemo iz obraza.
  • Suha in občutljiva koža: na koži pustimo delovati največ 10 minut 1-2 krat tedensko, nato s toplo vodo in krožnimi gibi obrišemo iz obraza.
  • Normalna in mešana koža: glineno masko nanesemo le na problematična mesta ali posamezne mozoljčke in jo pustimo delovati 5-10 minut, da se posuši, nato odstranimo s pomočjo tople vode.

Glinena_Maska_Za_Obraz_Malinca_FrenchVanilla


Zakaj pa je glina pravzaprav dobra za našo kožo?

Glina je popolnoma naravna sestavina, ki izvira iz naših zemeljskih tal in je stara med 5 in 8 milijonov let. Tudi pozitivni učinki gline so ljudem poznani že dolgo, a nekateri še vedno oklevajo, tako kot sem nekaj časa tudi jaz. No, sedaj bom definitivno nadoknadila.

Torej, če pogledamo iz različnih zornih kotov, je glina univerzalno sredstvo, ki pozdravi marsikatere težave in je več kot uporabna tudi pri lepotnih ritualih. Glina je bogata z mikroelementi in mineralnimi solmi, zaradi česa ima vrhunski energetski in čistilni učinek. Uporablja se lahko za različne obloge, pilinge, razstrupljanje telesa (pitje gline), uravnavanje naravnega ravnovesja in čistilne maske za obraz.. 

Glino uporabljajo že več let vse večje kozmetične hiše in sicer kot glavno sestavino v maskah za obraz. Pri sušenju na koži nase veže nečiste delce in ostale škodljive snovi.

Glina iz kože povleče vse toksine in nečistoče ter odstrani odmrle kožne celice iz povrhnjice. Izboljša tudi cirkulacijo krvi in limfe in tako poskrbi za lepši, bolj zdrav in svež videz kože. Glina in glinene masko so zaveznik gladke in napete kože, saj poskrbi za tvorbo kolagena.



Malinca: Glinena maska za obraz in moje izkušnje z njo.

Embalaža je narejena iz plastike in je okrogle oblike. Lahko se enači z embalažami za kakšne kreme. Pokrovček je sive barve in ga krasi nalepka z napisom in potiskom malin v čudoviti roza barvi. Na spodnji strani embalaže pa se nahaja deklaracija na kateri so zapisane sestavine, način uporabe, poreko in datum uporabe.

Posoda oz. pripomoček v kateri pripravite glino naj bo iz plastike, keramike ali stekla in nikakor iz železa, kovin, saj le ti materiali izničijo učinek gline. Za mešanje prav tako ne priporočam žlice, ampak morda leseno paličico, jaz pa jo zmešam kar z čopičem, s katero jo potem na obraz tudi nanesem. 

Pri prvi uporabi maske je zelo možen pojav malce rdeče kože na obrazu, ki se je zgodil tudi meni, ampak je to čisto naraven proces, saj je koža prišla v stik z nečim novim, nepoznanim. Občutek, ko se glina na koži popolnoma posuši, je kar malce smešen, neprijeten, zategnjen. Ob smehu ali govorjenju med uporabo, lahko opaziš tudi da glina na obrazu malce popoka... ampak to takoj odtehta občutek po uporabi, ko je vaša koža ponovno očiščena, zdravega sijaja, spremlja pa jo čudovit občutek gladkosti. Po uporabi glinene maske, je potrebno obraz tudi navlažiti, najboljša kombinacija je kakšna naravna krema... sama trenutno po maski nanesem naravno nočno kremo znamke Mirati.

Trenutkom z tem čudovitim izdelkom jaz pravim "čas zase", saj imam po nanosu vedno občutek da sem za svoje telo oz. obraz naredila nekaj dobrega, zdravega in naravnega. Dodaten plus pa je definitivno tudi tole, da je izdelek narejen pri nas v Sloveniji in sama zelo zelo rada podpiram slovenske ustvarjalce.





Sestavine: 100% siva glina v prahu
Način uporabe: Pred uporabo obraz očistimo. Glineno masko zmešamo z vodo v razmerju 3:2 ter jo nanesemo na celoten obraz, pri tem pa se izogibamo področju okoli oči. Maska je primerna za vse tipe kože.
Poreklo: Slovenija(Komenda) 
Za Malinco polni: T.A. NARAVA
Tina Avguštin s.p.,Suhadole 5c, 1218 Komenda
Vsebina: 90 g 
Kje lahko dobim tole glineno masko, in kakšna je cena ?

  Sama sem trenutno zvesta čudoviti, slovenski spletni trgovinici MALINCA(*klik*), kjer omenjeno glineno masko dobiš po zelo ugodni ceni - 5,45 €. Ob naročilu pa si pridobiš še 5 točk zvestobe, ki ti prinašajo različne ugodnosti. :)



Pa ti Vanilca draga? Imaš morda kakšne izkušnje z glino? In, kakšne so ? Deli z menoj...


p.s.: Na facebooku sem vam obljubila da v naslednji (torej tej) objavi povem, katera zvesta spremljevalka oz. bralka dobi mini nagradico (Avonov lak za nohte "Flaming Orange") in tukaj imamo zmagovalko : Klara Andrejčič!
Javi se mi prosim na facebooku v zasebno sporočilo, ali pa mi napiši e-mail : tina@frenchvanilla.eu

          ČESTITKE!



Comments

  1. Glinena maska je tudi meni top in jo zelo rada uporabljam, saj mi kožo čudovito očisti vseh nečistoč. Ful lepe fotke! xx

    ReplyDelete
  2. jAZ OBOŽUJEM GLINOOO:), sicer nimam ravo te iz malince ampak našo iz Komende, glina.si, glineno milo z jojobo mi je odlično za obraz, sploh med PMS-jem, ker je namenjena proti mozoljčkom. Maske iz gline so pa tudi odlične, tako kot si napisala, takoj imaš tak fresh look in čisto kožo.Sliiikiiiceee so toppp:)xx*

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top