Review: Naravna Kozmetika Meze ali biseri jutranje rose

Yay! Punce moje!Še ena čudovita zgodba o uspehu in uresničenih sanjah! Cela vesela sem, da sem tudi jaz imela priložnost preizkusiti tole čudovito naravno kozmetiko, ki jo je razvila gospa Mira, ki je želela slediti svojim sanjam in je tako pred tridesetimi leti za svoj študij izbrala študij kemije in biologije in zdaj se lahko pohvali s svojo čudovito, naravno kozmetiko pod imenom Naravna kozmetika Meze . Ravno zaradi te zgodbe, ki se je razvila na naših slovenskih tleh in skrbno nabranih zdravilnih rastlin v gozdovih in travnikih našega Pohorja, me je ta kozmetika tako navdušila, da sem se jo odločila preizkusiti.

" Spoznala sem, da je izdelovanje svežih, naravnih izdelkov tisto, kar me osrečuje in izpopolnjuje. Vsi moji izdelki so ročno nabrani in narejeni z dušo in ljubeznijo."  
Mira Klemenc

Dnevna krema za negomastne in mešane kože in trdi šampon v obliki srčka Naravna kozmetika Meze









Krema je narejena iz 100% organskih in naravnih sestavin in NE vsebuje snovi živalskega izvora. Je brez škodljivih, agresivnih in strupenih snovi ter konzervansov. Prav tako ni testirana na živalih. Embalaža vsebuje 30ml kreme.

Sestava te dnevne kreme za nego mastne in mešane kože je precej podobna tisti za nego suhe in občutljive kože, a vendar so v tej kremi prisotne določene sestavine, ki so primernejše za ta tip kože. Mastna in mešana koža potrebuje namreč bistveno manj sestavin, ki varujejo kožo pred izsuševanjem in je zato v njej prisotno več snovi, ki so namenjene pravilnemu uravnavanju kože in ki poskrbijo za to da koža postane sveža in mladostnejša.


Dih jemajoča embalaža v kateri se nahaja Dnevna krema za nego mastne in mešane kože.

Sestavine:: HELIANTHUS ANNUS SEED CERA, SIMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, CANNABIS SATIVA SEED OIL, PHYTOCREAM 2000 (POTASSIUM PALMITOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, GLYCERYL STEARATE, CETEAEYL ALCOHOL), AQUA, ROYAL JELLY, MEL, METHYLSULFONYLMETHANE, HYALURONIC ACID, COSGARD (BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, AQUA), COMMIPHORA MYRRHA OIL, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL EXPRESSED, CITRUS LIMONIUM PEEL OIL EXPRESSED, TOCOPEHERYL ACETATE.
Sama se že celo življenje spopadam z mastno kožo in sem preizkusila že mali milijon produktov, vendar na žalost nič ni dalo obljubljenega učinka ali pa moje situacije vsaj malo izboljšalo(včasih se svetim kot novoletna jelka :O). 
Ampak... ali je tale dnevna krema Naravne kozmetike Meze izboljšala moje stanje ? :) Preveri v nadaljevanju...

Moje mnenje o kremi : Še preden sem sploh uspela paket odpreti do konca, me je ta čudovito požgečkal po mojem nosu...Diši! Božansko! Zraven vonjav, ki so me pozdravile iz paketa, me je navdušila tudi tale čudovita embalaža v kateri se kremica nahaja. Veš tisto, ko ti že embalaža da vedeti, da tole pa res ni kar tako ? :) Resnično se že na prvi pogled vidi, da je v produkte, katere ustvarja gospa Mira, vloženo zelo veliko ljubezni. 

Mogoče bi bil vonj kreme za nekatere preveč "vpadljiv" vendar mene neznansko pomiri in sprosti. Nekako bi lahko tole povezala z občutkom čistosti in svežine med sprostitvijo. Še fant je rekel, da po kremi neznansko čudovito dišim in da mi naslednjo baje nabavi on :P
Krema je bolj goste strukture, ki je fino kremasta in resnično neguje kožo ter jo globinsko očisti. Že po nekaj dneh uporabe je koža občutno bolj napeta in mladostna in mislim oz. si upam trditi, da so ravno z tole kremo moja obdobja "novoletne jelke" mimo. :) 

Kako bi sama ocenila izdelek ?  Mislim, da si ta krema res zasluži oceno 10/10 iz moje strani saj je več kot učinkovita. In definitivno si je v mojem kozmetičnem kotičku prislužila posebno mesto! 


Kremo lahko najdeš tukaj http://www.kozmetikameze.si/sl/nega-obraza/14/vsi-dnevna-krema-za-nego-mastne-in-mesane-koze/
Cena: 19,99 €

Luštna embalaža je pravi balzam za oči, kajne ? 

V prečudovitem dišečem paketku pa me ni čakala samo ta dnevna krema, ampak tudi trdi šampon za mastne lase, ki je bil res čudovito presenečenje gospe Mire, saj me je slišala jamrati o mojih mastnih laseh. Kot opazite nimam mastne samo kože na obrazu, ampak se z istim problemom spopada tudi moje lasišče in posledično si jih moram umivati vsaka dva dni, Bi si jih najraje vsaki dan, ampak enostavno ni volje... 



Trdi šampon katerega glavna sestavina je kopriva

Ta šampon je namenjen normalizaciji mastnih las in lasišča. Šampon vsebuje koprive, kar omogoča, da lasje postanejo močnejši, zelena glina pa iz njih posrka maščobo, zato lasje zasijejo. Zaradi svoje nežne sestave, je namenjen vsakodnevni uporabi in je primeren tudi za otroke. 

Moje mnenje : Najprej mi je v oči padla oblika šampona. Ta trdi šampon je namreč v prekrasni obliki srčka(mimogrede, ko se ravno približuje dan žena in materinski dan- se mi tale srček zdi več kot čudovito darilce za obdarjenko). Vonj šampona me nekako spominja na  mentol, vendar je nežnejši. 
Moram omeniti tudi to, da prvo nisem vedela kako se lotiti njegove uporabe, je namreč moj prvi trdi šampon... "Nič ne teče, kako naj jaz to zdaj dam na lase ? " je bilo moje prvo vprašanje ...Ampak brez panike.. Enostavno sem zmočila lase in ob stiku vode z šamponom je bil tu prisoten ducat pene :P ... Res se zelo peni, proti mojim pričakovanjem. 

In ker sem po naravi dvomljivka, sem seveda dvomila v njegovo sposobnost, kljub temu, da so ga druge blogerke hvalile...Ampak čisto iskreno in brez slabe vesti, vam lahko drage moje, povem, da šampon je učinkovit. Vem, da se mastnega lasišča ne morem popolnoma znebiti, lahko pa si podaljšam čas, ko moji lasje izgledajo super in nemastni. Mislim, da bom preizkusila še njihov balzam za lase, saj se mi zdi da bo v kombinaciji z tem šamponom prav super. 

Kaj pa ocena ? 

Mislim, da si tudi tale šampon za učinkovitost in delovanje zasluži čisto 10-ko in definitivno, ga imam še namen kupiti in uporabljat. Resnično priporočam prav vsem, ki se spopadate z mastnimi lasje. 


Cena : 2,90 € (11g, primeren za 20-25 pranj)





Če želiš biti na tekočem z objavami me lahko followaš tudi na Bloglovin' (*klik*), ali pokukaš na moj facebook(*klik*) in instagram (*klik*)

Comments

  1. Res me firbec matra tale šamponček! <3

    Imam serum za pod oči - planikinega. In mi je res top! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je res super :) poskusi!

      Za tale serum pa sem tudi slišala, da je res odličen :)

      Delete
  2. Jaz pa nočno testiram, pa sem začela ravno na izbruh aken. Prenehela itak, morem spet začet ko se stanje malo umiri. Upam, da ni krema kriva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ojoj... to pa ni prijetno. Upam, da ni kriva krema, čeprav je tudi to možno, saj ti kozmetični produkti pašejo vsakemu drugače... Upam, da se stanje čimprej umiri in da lahko pričakujemo kaki review nočne kreme iz tvoje strani :)

      Delete
  3. Moram poiskusiti, hvala za podroben opis in odličen blog post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Res ti jo priporočam, sploh če imaš probleme s mastno kožo. Meni je top!

      Hvala za lovely komentar :*

      Delete
  4. Jaz sem tudi zadnje tedne testirala njihov šampon in balzam in moram rečti, da mi je super, edino opazila sem nekaj prhljaja, najbrž ker sem zamenjala šampon. Drugače pa so moji lasje bolj zdravi in mehki. Super objava! xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta nadloga se zna pojaviti ob menjavi šampona ja. Jaz sem prej skozi uporabljala Le Petit Marseillas, potem mi ga je pa enkrat zmanjkalo in sem si lase oprala z Head and Shoulders in sem naslednji dan imela "zasneženo" glavo. :S Ampak zame je HS itak preveč agresiven šampon. p.s.: Danes je že 3 dan...in moji lasje so po tem trdem šamponu še vedno v super stanju (prej sem imela masne že drugi dan po umivanju). Hvalaaa draga <3

      Delete
  5. O waaaw, tole se pa dobro bere. :D

    ReplyDelete
  6. Hi honey! I love your blog. That's why I have nominated you for the liebster award. Read my post to know more: http://robshelter.blogspot.it/2016/03/the-liebster-award.html <3 <3

    ReplyDelete
  7. Tale kremica me res zanima! Imam točno tak tip kože in bi mi verjetno res zelo ustrezala =) super objava in čestitke še tukaj za nov videz blogca <3
    xo
    K.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kremica je res super, meni je vonj čudovit in res mi pomaga pri moji mastni koži :D In hvalaaaa za komentar :* <3 Glad to hear that !<3

      Delete
  8. To kremico pa moram obvezno stestirat ker imam tudi sama težave z mastno kožo in verjamem, da bo tudi meni top!

    ReplyDelete

Post a Comment

back to top